filter_list

Filter

  3 / 3  Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Tuinkers Zaden, Gewone Tuinkers

Tuinkers is voor iedereen makkelijk te telen. Bij tuinkers kunnen de blaadjes en stengels rauw gegeten worden. De tuinkers zaden groeien...

1,75

visibility
shopping_cart

Tuinmelde Zaden, Red Flash (Rode Melde)

Rode tuinmelde is te gebruiken als sierplant en als bladgroente. Momenteel is dit kruid verwilderd in ons land. Eenjarige plant.

2,20

visibility
shopping_cart

Waterkers zaden, Gewone Witte (watersla)

Een moerasplant die meerjarig is. Waterkers is heerlijk door de salade of als toevoeging bij vlees. De smaak van waterkers is wat scherp....

2,20

visibility

Zuring Zaden, Bloedzuring

Zuring is steeds een onbekender kruid in ons land. Jammer, want het is een fijne vervanger van sla. Lekker als salade of ter vervanging...

2,20

visibility
shopping_cart

Zuring Zaden, Veldzuring Green de Belleville

Breedbladige zuring die lekker is om rauw te eten of in soepen en als saus. Het blad kan je blijven oogsten en jong blad oogsten.

1,75

  1 2  3   

Kruiden zaden kopen

Kruiden zijn het hele jaar door te telen. Je kunt kruiden zowel binnenshuis, als buiten in de moestuin telen. Veel mensen met groene vingers die weinig tijd hebben, geen ruimte in de tuin hebben of die gewoon tuinieren zo leuk vinden, kiezen vaak voor kruiden. Ze nemen weinig ruimte in beslag, vragen niet zo veel onderhoud en geven toch een leuke groene omgeving. Moestuinland heeft een mooie samenstelling van verschillende kruiden, te gebruiken voor decoratie, gezondheid of als smaakmaker.

Kruiden variatie in huis

Als je ervoor kiest om kruiden in huis te telen, kun je alle kanten op. Nog een groentje? Begin dan eens met het telen van tuinkers. Super simpel, en tergelijkertijd erg leuk om tuinkers te zien groeien. Je kunt het al binnen 5 dagen oogsten! Als je wat meer uitdaging wil kun je kiezen voor basilicum bijvoorbeeld. Niet erg moeilijk als je teelt binnenshuis, zorg voor voldoende warmte, water en de plant zal het al snel goed doen. Ook erg lekker om gerechten van te maken zoals pesto, of los als decoratie op gerechten.

Kruiden als gezondheidsmedicijn 

Kruiden zijn niet alleen lekker in gerechten of mooi ter decoratie, kruiden zijn vaak ook nog eens erg gezond voor speciale ziektes, plagen en andere vervelende kwaaltjes. Zoek je iets voor de hik? Dan kun je het beste kijken in de kruiden. Zoek je iets voor hoofdpijn? Ook dan verwijzen de medische boeken je naar kruiden. Kruiden helpen in veel gevallen tegen stress en je kunt er veel verschillende dingen mee doen. Thee maken bijvoorbeeld. Wat dacht je van verse munt-thee? Heerlijk toch?