Gele Kamille zaden kopen, Anthemis tinctoria | Moestuinland
Kamille zaden, Gele Kamille (Anthemis)
Gele Kamille is een bijzondere, inheemse plant die veel toepassingen kent. Waardplant, verfplant, medicinaal en sierplant.

Artikelnummer

087005

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Gele Kamille zaden kopen

Gele Kamille is een prachtige bloemsoort die ontzettend veel toepassingen kent. Hoewel het klinkt alsof het een gele variant is van de 'gewone' kamille, komt deze Gele Kamille toch echt uit een comleet andere familie. De naam Gele Kamille is natuurlijk wel een heenwijzing, omdat de plant erg op een geelkleurige kamille lijkt. Wordt ook wel 'gele margriet' of 'gouden margriet' genoemd.

Toepassingen van Gele Kamille

Genoeg over de naam, laten we eens kijken naar het plantje zelf. De Gele Kamille is een echte inheemse bloem en komt van nature van oudsher in Nederland voor. Gele Kamille wordt het meest gekweekt als sierplant, want deze bloemen staan prachtig in de tuin en in een boeket. Ook kun je de Gele Kamille gebruiken als medicinale plant, voor onder andere spijsverteringsproblemen, stress en lusteloosheid. Maar ook voor planten die eromheen staan, en daarom wordt Gele Kamille ook wel plantendokter genoemd. Tevens kun je de planten gebruiken als verfplant (verfkamille).

Gele Kamille uitzaaien

Gele Kamille is een plantje dat het goed doet op schrale grond en heeft weinig bemesting nodig. Zaai de zaden onder glas in de maanden maart of april, of bij voorkeur, direct in de volle grond. Doe dit in de maanden half mei tot en met eind oktober. De planten zullen bloeien van juni tot en met oktober. Erg geliefd bij vlinders en bijen als drachtplant. Gele Kamille houdt van een zonnig plekje. 

Verpakking bevat ongeveer 0,1 gram zaad, ongeveer 50-75 zaden. Let op, de zaden zijn erg klein.

Latijnse naam: Anthemis tinctoria

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.