Wild kattenkruid zaden zaad kopen, Nepeta cataria | Moestuinland Beschrijving Wild Kattenkruid zaad zaaien | Moestuinland
Wild kattenkruid zaden zaad kopen, Nepeta cataria | Moestuinland Beschrijving Wild Kattenkruid zaad zaaien | Moestuinland
Kattenkruid zaden, Nepeta cataria
Kattenkruid is geliefd bij mens en dier! Zo trekt het bijen aan, maar ook katten zijn er dol op als Catnip. De bloemen ruiken heerlijk!

Artikelnummer

080706

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wild Kattenkruid zaden kopen

Catnip, zo wordt Kattenkruid ook wel genoemd, en het slaat op de natuurlijke werking die de planten hebben op katten. Wild Kattenkruid ruikt heerlijk naar een munt achtig aroma, en bloeit met witte bloemen. De bloemen bevatten het stofje Nepetalacton, en dit werkt energie gevend aan katten. Bijna alle katten worden hierdoor aangetrokken en gaan er lekker inliggen. Daarna gaan ze 10 tot 15 minuten energierijk rennen, kopjes geven en rollen. Kattenkruid is totaal niet gevaarlijk voor je kat, en het heeft ook geen aparte bijwerkingen. Ze worden er vooral erg vrolijk van. De bloemetjes zijn wit met kleine paarse vlekjes. Ook bijen zijn gek op deze bloemen. 

Kattenkruid als geneeskrachtig middel?

Kattenkruid is niet alleen geliefd bij de dieren om ons heen. Ook mensen kunnen veel voordelen halen uit het telen en het gebruik van de Nepeta cataria. Zo werkt Kattenkruid tegen kramp, maag- en darmklachten en bij koorts. Ook voor kinderen is het een goed middel dat zonder bijwerkingen, en op natuurlijke basis, pijn kan verhelpen. Daarnaast ook gewoon erg lekker om thee van te trekken!

'Catnip' Nepeta cataria telen

Je kunt Kattenkruid zaaien van april tot en met juli. Hoewel het prima buiten kan in de volle grond, van mei tot juli, kiest de veredelaar ervoor om te kiezen voor april tot en met juli in huis. Zaai de zaden bij 20 graden, ongeveer kamertemperatuur. Mochten de zaden na 4 weken nog niet opgekomen zijn, probeer het dan eens 2 tot 4 weken in de koelkast te zetten, en daarna weer bij kamertemperatuur te zaaien. Vanaf half mei kunnen de jonge plantjes dan naar buiten. Wild Kattenkruid bloeit van Juni tot September met witte bloemen.

In 1 zakje Kattenkruid zaad, zit ongeveer 0,5 gram aan zaadjes.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.