Narcissen - Tulpen - Crocussen - Alliums - Hyacinten - En meer!

Het is bijna weer zo ver; de najaarsbollen komen er weer aan! Houd onze webshop goed in de gaten, want we verwachten dat de bloembollen vanaf half augustus te bestellen zijn!  1 / 2  Bezig met laden...
visibility

Allium Bloembol, Gladiator XXL (Najaar)

Deze bol produceert een metershoge Allium met een blauw/paarse bol. Met deze extreme hoogte en grote bol, goed als snijbloem te gebruiken.

3,20

visibility

Allium bloembollen, Purple Sensation

Deze prachtige uiensoort Allium bloeit ook prachtig met paarse bollen als bloem. In de zomer bloeit deze najaarsbloembol erg mooi!

3,95

visibility

Anemoon Bloembollen, De Caen Gemengd (Voor- en najaar)

Anemonen zijn kleurrijke bloemen die dus al in het najaar zijn te planten. Deze mix bevat bloemen in de kleuren rood, wit, blauw, paars...

2,50

visibility

Bloembollen mix, Bijvriendelijk (Najaar)

Deze mix met najaarsbloembollen is gevuld met 4 verschillende soorten bloembollen die allemaal een aantrekkingskracht hebben op bijen.

8,95

visibility

Bloembollen mix, Geurende bloemen (Najaar)

Deze set met bloembollen voor het najaar is speciaal geselecteerd voor mensen die graag geurende bloemen in hun tuin willen. Mooie soorten!

8,95

visibility

Bloembollen mix, Verwilderd (Najaar)

Deze pick-up zak met een mix bloembollen is geselecteerd op bloembollen die allemaal in een verwilderde tuin goed passen.

8,95

visibility

Bloembollen mix, Vlindervriendelijk (Najaar)

Deze mix zak is gevuld met 4 soorten najaarsbloembollen die allemaal een aantrekkingskracht hebben op vlinders en andere insecten.

8,95

visibility

Druifhyacint bloembollen, Muscari Armeniacum (Najaar)

De Druifhyacint of Muscari is bij ons vaak beter bekend als de 'blauwe druifjes'. Geven meteen kleur aan het voorjaar. Zowel voor binnen...

3,20

visibility

Druifhyacint bloembollen, Muscari Botryoides Album (Najaar)

Deze Druifhyacinten worden natuurlijk ook wel Witte Druifjes genoemd. Prachtige bloemen die het erg leuk...

3,20

visibility

Hyacint Bloembollen, Aiolos White (Najaar)

de witte Hyacint is is soort die heel lekker ruikt en prachtig helder wit van kleur is.

4,20

visibility

Hyacint Bloembollen, Delft Blue (najaar)

Deze prachtige, volle Hyacint is Delfsblauw van kleur. De bloem ruikt sterk en is op diverse manieren in de tuin te telen.

4,20

visibility

Hyacint Bloembollen, Jan Bos (Najaar)

De Jan Bos Hyacint is een mooie helderroze Hyacint die heerlijk ruikt. Prachtig om in groepen aan te planten!

4,20

visibility

Kievitsbloem bloembollen, Fritillaria Meleagris (Najaar)

De Fritillaria is een mooie voorjaarsbloem met bijzondere bloemen. De kleuren van deze bloemen zijn paars/wit, en hebben een patroontje.

3,50

visibility

Korenlelie bloembollen, Ixia Spotlight (Najaar)

De Korenlelie of Ixia is een bijzondere bollensoort. Geschikt voor in de pot en in de tuin. Voorkeur voor een zonnig plekje.

2,20

visibility

Krokus Bloembollen, Botanisch Ard Schenk (Najaar)

De Ard Schenk krokussen kan je mooi in groepjes planten en is zeer geschikt voor een rotstuin. Als je ze elk jaar laat staan bloeien ze...

3,50

visibility

Krokus Bloembollen, Botanisch Gemengd (Najaar)

Deze mooie Krokus mix fleurt de tuin in mum van tijd op. Een echte voorjaarsbloeier waar u meerdere jaren van kunt blijven genieten.

3,20

visibility

Krokus bloembollen, Flower Record

Deze paarse Krokus bloeit al vroeg in het jaar. Doet het erg goed en is overigens meerdere jaren te gebruiken. Oranje stampers steken...

3,50

visibility

Krokus Bloembollen, Grootbloemig gemengd (najaar)

Deze Krokus mix bevat diverse kleuren, waaronder witte, paarse en gele bloemen. De bloemen komen elk jaar weer op, en bloeit al vroeg.

3,50

visibility

Narcis Bloembollen, Botanisch Jetfire (Najaar)

De Jetfire Narcis is een botanische, inlandse soort, die heel geschikt is voor een verwilderingstuin.

3,50

visibility

Narcis bloembollen, Botanisch Minnow (najaar)

Deze Narcis bloembollen produceren hele hoge Narcissen met de doorgaans gele kleur. Geschikt voor verwildering en in rotstuinen.

2,75

   1  2  

Bloembollen kopen

Naast zaden, kun je natuurlijk ook bloemen telen uit bloembollen. Ook in bloembollen zit veel verschil wat betreft de manier van telen, de grootte van de bollen, het aantal bloembollen per verpakking en natuurlijk de diverse bloemen die er uit te telen zijn. Het grootste of eerste verschil tussen de bloembollen, is wat ons betreft toch echt of het gaat om voorjaarsbollen of om najaarsbollen. Bij onze bolgewassen staat dit duidelijk aangegeven. Najaarsbollen zijn te poten van september tot december, en voorjaarsbollen van -ruim genomen- februari tot mei.

Wat is het voordeel van bloembollen?

Wanneer je alleen uit zaden teelt, ben je vaak afhankelijk van een kas of de seizoenen. Met goed plannen kun je ervoor zorgen dat je tuin het hele jaar in de bloei staat. In het vroege voorjaar kun je namelijk dan al genieten van de opkomende bloembollen, en achter in het jaar geniet je juist van de bollen die gepoot zijn in het voorjaar. Ons prachtige land staat bekend om de teelt van bollen. Wat dacht je van de velden bij Kinderdijk vol met Hyacinten, Tulpen, Narcissen en Blauwe Druifjes! Bollen zijn overigens niet alleen maar te gebruiken voor de sier als bloem, maar onze bekende uien en knoflook zijn eigenlijk ook bollen.