IJskruid zaden kopen, IJsplantje sodaplantje | Moestuinland
IJskruid zaden, Sodaplant
IJskruid is een niet-winterharde plant die bloeit met mooie bloemen. Wordt echter vooral geteeld om te gebruiken in het eten.

Artikelnummer

H12965

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

IJskruid zaad kopen

IJskruid, Sodaplant of IJsplantje is een gewas dat we in Nederland niet veel zien in de moestuinen. Het is een gewas dat oorspronkelijk voorkomt in Afrika en dan met name Zuid-Afrika. Tegenwoordig is het ook goed in Nederland te telen, en is IJskruid in opkomst. De bladeren van dit IJsplantje zijn mals en vlezig, maar tegelijkertijd zijn ze lekker mild van smaak en ook wel verfrissend. Een verrassende combinatie dus! De bladeren zijn wat knapperig van structuur en hebben een licht zoute smaak. Ook bloeit IJskruid erg mooi, met doorschijnende blaadjes die op ijspegels lijken. Zelfs de stengels van deze plant zijn eetbaar. De bladeren kunnen als keukenkruid gebruikt worden, maar ook als spinazie of verwerkt in salades. Een veelzijdig gewas!

IJsplantje zaden zaaien en telen

Je kunt de IJskruid zaden onder glas zaaien in de maanden maart en april. Ook kun je vanaf half april direct in de volle grond zaaien. De zaden hebben wel wat warmte nodig om te ontkiemen voor het beste resultaat. Verder is vocht een belangrijk middel om dit plantje goed te kunnen laten groeien. Als de plantjes zijn opgekomen, kun je ze 1 keer verspenen en dan op de plek van bestemming uitplanten. IJskruid vraagt veel vocht, waar zeker tijdens de warme maanden, goed op gelet moet worden. IJskruid is te oogsten in de maanden juni tot en met oktober. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.