Bezig met laden...
visibility

Plantuien, Gemengd (250 gram)

Deze verpakking plantuien is gevuld met 250 gram aan rode, gele en witte plantuien. Leuk mengsel die je een gekleurde oogst geeft!

2,99

visibility

Plantsjalotten, Red Sun (250 gram)

Roodbruine plantsjalotten met een sterk aroma en een lekkere smaak. Virus resistent en daarom goed bestand tegen ziektes en plagen.

2,99

visibility

Plantuien, Snowball Wit (250 gram)

Witte, hoge uien met een goede schiet resistentie. De smaak van deze witte ui is mild, en de uien hebben een goede huidvastheid.

2,99

visibility

Plantsjalotten, Yellow Moon (500 gram)

Deze plantsjalotten zijn echt van de beste kwaliteit wat betreft de beschikbare plantsjalotten in ons land. Heerlijk van smaak, en goed...

3,50

visibility

Plantuien, Sturon (500 gram)

Deze verbeterde plantuien zijn geschikt voor de vroege uien teelt. De plantuien zijn in 1 jaar klaar en dus meteen na de oogst te...

3,99

visibility

Plantuien, Rode Baron (500 gram)

Deze Rode Baron plantuien zijn geschikt voor de teelt van rode uien. Verpakt in een netje van 500 gram. Productief ras dat mooie, ronde...

3,99

visibility

Knoflook, Allium sativum (5 bollen)

Deze plantknoflook is geschikt voor zowel het voorjaar als het najaar. Geleverd per 5 knoflook bollen, met elk een aantal teentjes.

4,50

10%
visibility
shopping_cart

Voorraadblikje knoflook (Esschert Design)

Dit knoflook voorraadblik is te gebruiken voor de opslag van je teentjes knoflook. Donker en goed geventileerd!

8,99

8,09

10%
visibility
shopping_cart

Voorraadblikje uien (Esschert Design)

Dit voorraadblik is te gebruiken voor de opslag van uien en sjalotten. Goed geventileerd en donker, zodat ze het beste bewaard blijven.

11,99

10,79

10%
visibility

Champignon kweekset, Witte paddenstoel

Dit complete kweekset is super leuk om te gebruiken als je zelf champignons wilt telen. Inclusief aarde, compost en kweekbak.

13,99

12,59

Waar kan ik plantuien, plantsjalotten en plantknoflook kopen?

Sommige gewassen doen er in de moestuin langer over om oogst te geven, dan andere gewassen. 3 belangrijke soorten daarvan zijn knoflook, sjalotten en uien. Uien kun je zaaien, alleen duurt het 2 jaar voor je een echte, volwaardige ui hebt. Om wel binnen een jaar uien te kunnen oogsten, kun je plantuien bestellen en deze poten. Zo heb je in 1 jaar volwaardige uien. Ook met knoflook kan dit, waarbij knoflook eigenlijk niet echt te zaaien is. En dus kun je het poten, het zogenaamde plantknoflook en plantuien.

Waarom plantuien poten?

We krijgen bij Moestuinland.nl wel eens de vraag waarom je niet gewoon uien kunt zaaien uit zaad, in plaats van het poten van plantuien. Plantuien geven je echter al in 1 jaar een echte ui als oogst. Daarnaast is de kans op ziektes, slecht weer of ongedierte veel kleiner, aangezien de kweektijd ook korter is. Ons assortiment bestaat uit rode uien, gele uien en diverse mixen. Ook sjalotten kun je poten, waarbij de plantsjalotten binnen een jaar een rijke oogst geven. Dus we poten plantuien en plantsjalotten om snel te kunnen oogsten.

Uien en knoflook poten in het voorjaar of najaar?

Je kunt uien en knoflook zowel in het voorjaar als in het najaar poten. Het verschil is niet zo groot, enkel dat het pootgoed dat je poot in het najaar sneller te oogsten is. Ook is de kans op uienvlieg kleiner bij het poten in het najaar. Een nadeel van het poten in het najaar is wel dat je dan in de winter nog wat in de moestuin hebt staan. Sommige mensen vinden dit niet prettig, en die willen de moestuin leeg hebben in de winter. Die poten de uien en knoflook liever in het voorjaar. Dat kan ook, de keuze is dan ook wat groter, wat betreft soorten. Sjalotten kun je alleen in het voorjaar poten.