Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Winter plantuien, Senshyu Yellow (250 gram)

Deze winterplantuien zijn te poten in september en oktober. Vroeg in het jaar al uien kunnen oogsten, dan zijn winteruien een goed idee!

2,99

visibility
shopping_cart

Winter Plantuien, Red Arrow (250 gram)

Deze Red Arrow plantuien zijn geschikt om in het najaar te poten, zodat ze overwinteren en je ze in juni kunt oogsten.

2,99

visibility
shopping_cart

Winter Knoflook, Messidrome (250 gram)

Deze Knoflook is te planten van half september tot en met eind oktober. Als de teelt goed gaat, is de knoflook in juli te oogsten.

4,50

visibility

Voorraadblikje knoflook (Esschert Design)

Dit knoflook voorraadblik is te gebruiken voor de opslag van je teentjes knoflook. Donker en goed geventileerd!

7,50

visibility
shopping_cart

Knoflook, Messidrome XL verpakking (500 gram)

Deze XL verpakking bevat 500 gram aan Knoflook teentjes, en is een voordeel verpakking ten opzicht van de 250 gram.

8,49

visibility
shopping_cart

Voorraadblikje uien (Esschert Design)

Dit voorraadblik is te gebruiken voor de opslag van uien en sjalotten. Goed geventileerd en donker, zodat ze het beste bewaard blijven.

9,99

visibility

Champignon kweekset, Witte paddenstoel

Dit complete kweekset is super leuk om te gebruiken als je zelf champignons wilt telen. Inclusief aarde, compost en kweekbak.

9,99

Waar kan ik plantuien, plantsjalotten en plantknoflook kopen?

Sommige gewassen doen er in de moestuin langer over om oogst te geven, dan andere gewassen. 3 belangrijke soorten daarvan zijn knoflook, sjalotten en uien. Uien kun je zaaien, alleen duurt het 2 jaar voor je een echte, volwaardige ui hebt. Om wel binnen een jaar uien te kunnen oogsten, kun je plantuien bestellen en deze poten. Zo heb je in 1 jaar volwaardige uien. Ook met knoflook kan dit, waarbij knoflook eigenlijk niet echt te zaaien is. En dus kun je het poten, het zogenaamde plantknoflook en plantuien.

Waarom plantuien poten?

We krijgen bij Moestuinland.nl wel eens de vraag waarom je niet gewoon uien kunt zaaien uit zaad, in plaats van het poten van plantuien. Plantuien geven je echter al in 1 jaar een echte ui als oogst. Daarnaast is de kans op ziektes, slecht weer of ongedierte veel kleiner, aangezien de kweektijd ook korter is. Ons assortiment bestaat uit rode uien, gele uien en diverse mixen. Ook sjalotten kun je poten, waarbij de plantsjalotten binnen een jaar een rijke oogst geven. Dus we poten plantuien en plantsjalotten om snel te kunnen oogsten.

Uien en knoflook poten in het voorjaar of najaar?

Je kunt uien en knoflook zowel in het voorjaar als in het najaar poten. Het verschil is niet zo groot, enkel dat het pootgoed dat je poot in het najaar sneller te oogsten is. Ook is de kans op uienvlieg kleiner bij het poten in het najaar. Een nadeel van het poten in het najaar is wel dat je dan in de winter nog wat in de moestuin hebt staan. Sommige mensen vinden dit niet prettig, en die willen de moestuin leeg hebben in de winter. Die poten de uien en knoflook liever in het voorjaar. Dat kan ook, de keuze is dan ook wat groter, wat betreft soorten. Sjalotten kun je alleen in het voorjaar poten.