Hop zaden kopen, Echte hop | Moestuinland
Hop zaden, Echte Hop
Humulus lupulus - Hop is een super veelzijdig soort kruid wat je rauw en gekookt kan gebruiken. Lekker in thee maar ook gebruikt in bier.

Artikelnummer

V345800

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Echte hop zaden kopen

Hop, hét kruid wat de smaak en aroma van bier maakt! Een heel divers soort kruid, wat overigens nog veel meer manieren van gebruik kent. Zo kun je er bijvoorbeeld met Valeriaan heerlijke thee van trekken. Ook een Hop Omelet of een stukje vlees met Hop is erg lekker en verrassend van smaak. De plant is afkomstig uit de Hennepfamilie en de plant heeft 2 soorten vruchten: Mannelijke en vrouwelijke. De vrouwelijke vruchten kennen we als de beroemde Hopbellen, die ook in Bier worden gebruikt. Deze vruchtkegels komen uit de vrouwelijke aren voort, die groen van kleur zijn. Dit zaad produceert een gelijkmatige verdeling mannelijke en vrouwelijke planten. Echte Hop is meerjarigklimplant, waarvan alleen de bladeren jarlijks afsterven, en waarvan de wortelstok blijft voortleven. Ook als jonge scheuten erg lekker!

Hoe moet ik Hop telen?

Je kunt Hop zaaien van februari tot en met juni. De zaaiinstructies lopen in ons land erg uiteen, van binnenshuis tot in de volle grond. Voor deze zaden wordt binnenshuis zaaien aangeraden, maar ook buiten is het eventueel mogelijk. Zaai de zaden bij 20 graden in een zaaibakje, na 3 weken de zaden in de koelkast zetten en er daarna weer uithalen. Dit activeert de kiemen om te gaan groeien. Je kunt het proces blijven herhalen tot de zaden ontkiemt zijn en je voldoende Hop plantjes hebt. De kiemduur is wel onregelmatig en duurt soms een poosje. Even geduld hebben dus! Ongeveer vanaf 120 dagen na het zaaien kun je de Hop oogsten. Genieten maar!

Het zakje bevat ongeveer 40 Hop zaden. De Latijnse naam is Humulus lupulus.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.