Zaden voor Kervel, Massa Gladbladig - Moestuinland
Kervel Zaden, Massa Gladbladig | BIO
Alom bekend kruid voor in de keuken. Niet weg te denken uit de oer Hollandse groentesoep. Nauw verwant aan de peterselie en aan koriander. Ook geschikt als geneeskruid.

Artikelnummer

SL2086

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Kervel Zaden Kopen

Kervel is makkelijk te telen als het gaat om schieten. Daarnaast kan kervel erg goed overeind blijven in de kou. De smaak van kervel lijkt op die van de anijs. Een zeer bekend keukenkruid, dat samen met groenten en/of kruiden (bijv. peterselie) een extra bonus aan smaak met zich meebrengt en uiteraard onmisbaar is voor "de kervelsoep". Ook in de groentesoep missstaat een blaadje kervel niet. De jonge blaadjes zijn het lekkerst en hebben het meeste aroma. Deze zijn erg smaakvol en brengen een gerecht enorm op smaak. 

Biologische Kervel Zaden: zaaien en onderhouden

Zaaien direct in de volle grond, de zaden nauwelijks bedekken, licht aandrukken en eventueel later verplanten. Wintercultuur binnenshuis in potten is ook mogelijk. Wanneer je gaat zaaien onder glas, doe dit dan in de maanden maart, april en mei. Of later in het seizoen in de maanden september en oktober. Tussen mei en september heb je de mogelijkheid om in de volle grond te zaaien. Oogsten kan tussen juni en november. In ons zaaischema is nadrukkelijk te zien hoe en wanneer je het beste kan zaaien. Zo is te lezen dat de perfecte zaaitemperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden en dat het ongeveer 14 dagen duurt voordat je een kiemplantje ziet. De pootafstand tussen 2 plantjes moet ongeveer 10 centimeter zijn voor voldoende ruimte. De plantjes worden ongeveer 30 centimeter hoog. Ten slotte is nog te lezen dat er 1200 zaden in dit zakje zitten en dat een zakje ongeveer 2,5 gram weegt. 

Biologische Zaden

Deze kervel zaden zijn via de biologische manier geteeld en verpakt. Daarnaast dragen deze zaden het SKAL keurmerk. Dat betekent dat deze zaden zijn vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL. Het SKAL keurmerk garandeert dat het daadwerkelijk om een biologisch product gaat. Praktisch betekent dit dat de zaden niet machinaal verpakt zijn, maar dat dit alles met de hand is gebeurt. Ook wordt er geen kunstmest gebruikt bij de teelt van deze zaden maar alleen maar echte mest. Hierdoor ben je verzekerd van echte gezonde en biologische zaden zonder toevoegingen of het gebruik van chemicaliën. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.