Zaden voor biologische koriander Marino - Moestuinland
Koriander Zaden, Marino | BIO
Koriander Marino zaden zijn lekkerder en beter te telen dan gewone koriander. Biologisch, en verbeterd. Lekker in gerechten afkomstig uit het Midden-Oosten en Middellandse Zee gebied.

Artikelnummer

SL2091

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Koriander Zaden Kopen

Dit soort Koriander, de Marino, is een verbetering van normale koriander. Dit soort is beter bestand tegen het in bloei schieten. Daarnaast heeft het een mooi dicht blad en relatief dunne stengels. Andere namen voor Marino zijn ook wel: Cilantro, Coriandolo, Dhania, Ketumbar, want Koriander levert ons twee smaken. Het blad (Cilantro) heeft een zeer eigen, frisse peterselieachtige geur en is als kruid onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten, terwijl het zaad (Coriander) een specerij is met een plezierige aroma en wordt veel gebruikt in Europese en Midden-Oosterse keuken. Alle delen van de plant zijn dus eetbaar. Overigens wordt Koriander niet erg veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Eerder in buitenlandse keukens, met name rond het Midden-Oosten, wordt Koriander gebruikt. 
 

Koriander in speculaas!

Koriander wordt ook gebruikt bij een feestdag die wij in Nederland goed kennen. Bij onze feestdag op 5 december! Het klinkt een beetje raar, koriander op 5 december. Toch zit er daadwerkelijk koriander in de speculaasproducten die juist met het Sinterklaasfeest gegeten worden. Extra reden om dus zelf koriander te gaan telen! De zaden van koriander worden ook wel eens gebruikt bij het brouwen van donkere bieren. Ook speciale bokbiertjes of herfstbokken hebben zaden van koriander als inhoud. Het leuke van koriander is dat je het met mate moet gebruiken. Te veel koriander kan de smaak ineens dramatisch maken. Maar wees niet bang, probeer het eens, de smaak van koriander kan het ook veel lekkerder maken.
 

Biologische Koriander Zaden: Zaaien en onderhouden

Tussen maart en mei kun je de koriander zaden onder glas zaaien. Het aantal kiemdagen bedraagd ongeveer 16 dagen. De perfecte zaaitemperatuur ligt rond de 18 graden. In 1 zakje zitten circa. 325 zaden en het weegt ongeveer 2,5 gram. Wil je liever direct in de volle grond zaaien, dan kan dit tussen mei en juli. Wanneer je gaat overpoten van de glasteelt naar de volle grond, let dan op dat je ongeveer  25 centimeter ruimte houdt tussen de plantjes. Hierdoor heeft de Koriander genoeg ruimte om te kunnen groeien en niet afgeslagen te worden door andere plantjes.  Als de teelt goed verlopen is, kun je tussen juni en september de plantjes oogsten en gaan gebruiken voor in je gerechten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.