Herderstasje zaden kopen, Capsella bursa-pastoris | Moestuinland
Herderstasje Zaden, Capsella
Capsella bursa pastoris - Het Herderstasje! De naam is afkomstig van de bladeren die in de vorm van een tasje of buidel groeien. Geneeskrachtig kruid!

Artikelnummer

V345570

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Herderstasje zaden kopen

Het Herderstasje is een kruidensoort dat ontzettend veel gebruiksmanieren telt! De plant dankt zijn naam aan de vorm van zijn vruchten die in de vorm van een tasje of buidel groeien. Enthousiaste mensen zien er ook een hartjesvorm in terug. Je kunt de vroege rozetjes in de salade gebruiken of gebruiken ter decoratie in de soep. Deze zijn niet alleen erg lekker, maar ook super gezond! De tasjes vruchten die soms als bladeren worden aangezien, kun je ook in de soep gebruiken, of er een pittig roerbakmengsel van maken. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je de wortels ook gebruiken. Deze worden vaak als alternatief van Gember gebruikt. In de medicinale wereld schijnt het bloedingen sneller te doen stoppen. Daarnaast zou het regulerend werken op de bloedsomloop en de bloeddruk. Kortom, een veelzijdig kruidje!

Wanneer kan ik het Herderstasje zaaien?

Je kunt de zaden van het Herderstasje eigenlijk in het voor- en najaar zaaien. Dit kan meteen in de volle grond, waarbij je het beste de maanden maart en april in het voorjaar kunt aanhouden. Eventueel kan het ook in het najaar nog. Als stijlregel wordt altijd gehanteerd dat het s'nachts kouder moet zijn dan 10 graden om de ontkieming goed te laten verlopen. Na het zaaien de zaden niet bedekken! De zaden zijn echte lichtkiemers, en hebben licht nodig om te ontkiemen. Eventueel heel iets aandrukken. Het Herderstasje, ook wel bekend onder de naam Capsella bursa-pastoris, zaait zichzelf als ze eenmaal groot is makkelijk uit. Bloeit vanaf maart/april tot aan de herfst.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.