Zaden voor biologische Lavendel Verani - Moestuinland
Lavendel Zaden, Echte Verani | BIO
De geur van lavendel.. Wie krijgt er geen déjà vu van de vakantie in Frankrijk of naar oma, die altijd een zakje in de linnenkast had hangen. Laat het herleven met lavendel zaden!

Artikelnummer

SL2104

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Lavendel Zaden Kopen

Lavendel, de alombekende geur die menigeen heeft geroken tijdens de vakanties in Frankrijk of ouderwets bij oma in de linnenkast. Tegenwoordig zie je ze ook veel in de tuin bij mensen en op gemeentegronden zoals rotondes. De kleurrijke bloemen die bijen en hommels aantrekken zijn erg goed om naast je groenten te hebben staan. Hierdoor zullen de bijen en hommels namelijk de teelt bevorderen.

Lavendel: wat kan je ermee

Deze echte Lavendel Verani zaden hebben zilvergrijze bladeren en prachtige blauwe bloemen. Naast de bovengenoemde voordelen van het uiterlijk en de geur van Lavendel, is lavendel ook erg lekker in het eten. Weinig mensen weten dit maarde bladeren worden vooral gebruikt in salades terwijl de bloemetjes beter fungeren in zoete gerechten. Laat ze meekoken in bijvoorbeeld de soep, voor een optimale smaaksensatie. Maar let op, verwijder ze weer als de soep opgediend staat te worden. Genoeg mogelijkheden dus om lavendel te telen en te gebruiken!

Biologische Zaden

Deze Lavendel zaden zijn via de biologische manier geteeld en bewerkt.  Dat wil zeggen dat ze met de hand verwerkt zijn en dat er geen kunstmerk gebruikt is bij de teelt. Hierdoor ben je er zeker van dat er geen chemicaliën of andere sschadelijke stoffen in het zaad zitten. Om dit alles te garanderen zijn onze zaden gekenmerkt met het SKAL keurmerk. Het SKAL keurmerk krijgen alleen zakjes die daadwerkelijk gecontroleerd zijn en waarvan zeker is dat ze biologisch geteeld, verpakt en geschoond zijn.

Lavendel Zaden: Zaaien en onderhouden

Zaaien onder glas in een zaaibakje, verspenen in potjes en daarna uitplanten. Onder glas kun je de zaden zaaien in de maanden februari tot en met maart. Tussen mei en juli kun je de zaden ook in de volle grond zaaien. Wanneer je echt de bloemen en bladeren wilt gaan gebruiken, dan kun je deze oogsten van juni tot en met september. Na de bloei terugsnoeien en bij strenge vorst de plant afdekken, hier kan Lavendel niet zo goed tegen. Het zal ongeveer 20 dagen duren voordat er een kiemplantje te zien is. Verder is de ideale zaaitemperatuur rond de 18 graden. Wanneer je gaat overpoten, zorg dat voor een minimale afstand van 35 centimeter tussen de plantjes Lavendel. De planten zelf kunnen wel tot 60 centimeter hoog worden. Er zitten ongeveer 100 zaadjes in één zakje. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.