Hysop zaden kopen biologisch | Bijenkruid, ademkruid, hysop | Moestuinland
Hysop Zaden, Bijenkruid | BIO
Hysop past als keukenkruid goed in salades, soepen en sauzen. Hysop is een goede bijen- en vlindertrekker. De hysop zaden zijn biologisch geteeld.

Artikelnummer

SL2061

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Hysop zaden kopen

De heilige plant Hysop behoort tot één van de meest oudste kruiden in de wereld die we gebruiken. Hysop, ademkruid of bijenkruid (zoals Hysop ook wordt genoemd) is echt een enorme aantrekker van bijen, vlinders en hommels en dus alleen daarom al erg handig om in de moestuin te hebben. De plant ruikt erg sterk en daarom lokt het voor deze insecten erg om naar je tuintje te komen. In tegenstelling tot het trekken van bijen, houdt hysop slakken juist op afstand. Hysop is gemakkelijk te telen en je kunt het ook bij het hele jaar door zaaien. Daarnaast is het een meerjarig gewas dus je kunt lekker aan de gang blijven met hysop. 

Gebruik van de hysop plant

Hysop is op tal van manieren te gebruiken. Zoals hierboven dus staat, trekt hysop bijen, vlinders en hommels aan. Het schrikt slakken juist af door zijn sterke geur. Vroeger, en in sommige landen nog steeds, werd hysop gebruik om heilige gebouwen te reinigen. Ook wordt hysop nu nog steeds gebruikt in de medische wetenschap. Zo kun je Hysop voorgeschreven krijgen bij buikkrampen of bij ontstekingen in de luchtwegen. Als keukenkruid kun je hysop lekker gebruiken door salades, soepen en sauzen. De olie uit de bladeren wordt weer gebruikt voor onder andere parfum en voor likeur. Zo kun je dus ontzettend veel doen met hysop.

Het telen van hysop planten

Hysop is een gemakkelijk te telen kruid. Je kunt de hysop zaden eigenlijk ook bijna het hele jaar door wel telen, van maart tot oktober. Wanneer je onder glas wilt zaaien dan kan dat in de maanden maart tot en met mei, en in de maanden september en oktober. Daartussen is het te warm onder glas om te zaaien. Je kunt in maart tot en met september in de volle grond zaaien. Zaaien bij een temperatuur van 18 graden. Het duurt ongeveer 14 dagen tot de zaden ontkiemt zijn. Als je wilt overpoten, hou dan minimaal 10 centimter ruimte tussen de plantjes aan. De hysopplant wordt ongeveer 30 centimeter hoog. Je kunt oogsten in juni tot en met november. 

Biologische hysop zaden 

De zaden van deze hysop planten zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische teeltwijze. Dat betekent bijvoorbeeld dat de zaden met de hand zijn geoogst, dat er geen ontsmettingsmiddel is gebruikt bij het oogsten en dat er geen kunstmest is gebruikt voor de teelt van deze hysop zaden. Om jou ervan te verzekeren dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat, zijn al onze zaden gecontroleerd en ingevoerd door stichting SKAL. Deze ziet erop toe dat het ook écht om biologische zaden gaat. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.