Laurier zaden kopen, Laurus nobilis | Moestuinland
Laurier zaden, Laurus nobilis
Laurier is een alombekend kruid, dat als smaakmaker, medicijn en sierplant gebruikt wordt. De Grieken gebruikten het al!

Artikelnummer

V348090

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Laurier zaden kopen

We kennen de Laurier als een divers kruid dat al jarenlang in ons land en daarbuiten gebruikt wordt. De Grieken kenden Laurier ook al, die het al net zoveel gebruikten als wij nu doen. Als eerste wordt Laurier gebruikt in de keuken, waar het vooral gaat om het blad. Dit is een echte smaakmaker in soep, sauzen, marinades, vleesgerechten en hachee. Ook wordt Laurier als medicinaal kruid gebruikt, tegen tandpijn, keelpijn en luchtweg infecties. Ook zou het een goede anti-depressiva zijn. De olie uit Laurierbomen wordt tegen spierpijn en zenuwpijn gebruikt. Ook worden Laurierplanten gebruikt als sierplanten, vanwege de mooie vormen. Of zoals de Grieken het al deden, voor de Lauwerkrans.

Hoe moet ik Laurier zaaien?

Voordat je gaat zaaien, eerst de Laurier zaden even mengen met schoon, vochtig metselzand. Dit ongeveer 2 maanden laten staan op een warm plekje, en regelmatig doorroeren. Om de zoveel tijd even kijken of er al kiemen ontstaan. Als dit het geval is, uitzaaien in potjes en verder opkweken. Het liefst telen in potten, of in goed gedraineerde, rijke grond. Is niet winterhard, en moet afgedekt worden bij vorst. Hoe ouder de planten, hoe beter ze tegen de kou kunnen. Overigens kunnen Laurierplanten wel 100 jaar oud worden.Niet het meest makkelijke om te kweken, wel een leuke uitdaging!

Deze verpakking bevat ongeveer 5 zaden. Latijnse naam: Laurus nobilis (Bay Laurel).

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.