Karwij echte zaden kopen, Kummel zaad | Moestuinland
Karwij zaden, Echte-, of Kummel
Karwij of Kummel is een fijn keukenkruid met witte bloemen en veel kleine zaden. Ook als geneeskrachtig kruid veel gebruikt.

Artikelnummer

V347600

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Echte Karwij zaden kopen

Bij het zien van Karwij of Kummel, denken mensen vaak aan Komijn of Anijs. Deze tweejarige kruiden lijken er inderdaad op, maar zijn toch echt anders. Niet alleen wat betreft naam en bloem, maar ook qua smaak is dit keukenkruid net iets onderscheidend. Wel lijkt het veel op elkaar, waardoor het vaak als alternatief voor elkaar wordt gebruikt. Je kunt het onderscheid vooral zien in de zaden: Komijn heeft rechte zaden, en Karwij zaad is iets gebogen. Karwij heeft een krachtig aroma, en je kunt zowel de bladeren als de zaden gebruiken. Ook wordt het als geneeskrachtig kruid gebruikt tegen maagklachten en winderigheid. Ook zou het de eetlust bevorderen.

Hoe moet ik Kummel zaaien?

Je kunt de Karwij of Kummel zaden zaaien van maart tot en met juli. De zaden zullen binnen korte tijd ontkiemen. Na het zaaien de zaden maar iets afdekken met aarde en licht aandrukken. Zaai bij ongeveer 20 graden, kamertemperatuur. Zorg voor voldoende en gelijkmatige hoeveelheid water, maar niet te nat. Als de zaden ontkiemt zijn, de jonge kiemplantjes koeler zetten en in het licht plaatsen. Karwij bloeit in de maanden mei en juni. Je kunt Karwij ook kweken voor de winterteelt. Dan kun je zaaien van augustus tot en met februari, in potten, binnenshuis.

Een zakje bevat ongeveer 4 gram aan zaad, zo'n 1400 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.