Zomerbloeiende bloembollen en wortelstokken zijn een prachtige toevoeging aan elke moestuin of tuin. Deze bloemen brengen kleur en vitaliteit in je buitenruimte tijdens de warme maanden. Veel zomerbloeiende bloemen zijn meerjarig en komen dus jaar op jaar terug. Denk alleen maar aan de kleurrijke Dahlia die elk jaar groter en sterker boven de grond verschijnt. 

Zomerbloeiende bloembollen en wortelstokken zijn planten die gedurende de zomermaanden bloeien en kleurrijke bloemen produceren. Ze groeien uit knollen, wortelstokken of bollen die in de lente in de grond worden geplant. Deze bloemen variëren in grootte, vorm en kleur, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met het ontwerp van je tuin.

Populaire zomerbloeiende bloemen

  1. Dahlia's: Dahlia's zijn bekend om hun diverse kleuren en vormen. Ze kunnen variëren van kleine pom-pom bloemen tot grote enkele bloemen.

  2. Lelies: Lelies zijn elegante en geurige bloemen die een vleugje gratie toevoegen aan elke tuin.

  3. Gladiolen: Deze opvallende bloemen hebben zwaardvormige bladeren en komen voor in een breed scala aan kleuren.

  4. Canna's: Canna-lelies, met hun exotische uitstraling, zijn ideaal voor tropische thematuinen.

  5. Agapanthus: Ook wel bekend als de Afrikaanse lelie, bieden agapanthussen prachtige bolvormige bloemen in blauw, wit of paars.

Daarnaast zijn er nog tal van andere soorten bloembollen die bloeien in de zomer, zoals Anemonen, Calla's, Sparaxis, Ixia en ga zo maar door.

Voorjaarsbollen planten en verzorgen

Het planten van zomerbloeiende bloembollen en wortelstokken is een eenvoudig proces. Kies een zonnige plek in je tuin en zorg voor goed doorlatende grond. Graaf een gat van de juiste diepte en plaats de bollen of wortelstokken met de juiste afstand ertussen. Je kunt bloembollen in de grond poten, maar ook in perken, borders of in potten en bakken. Na het planten, geef je ze voldoende water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Voeg organische mulch toe om onkruid te onderdrukken en vocht vast te houden.

Onderhoudstips bloembollen kweken

  • Bemest je zomerbloeiende planten tijdens het groeiseizoen om ze van voedingsstoffen te voorzien.

  • Knip verwelkte bloemen af om de groei van nieuwe knoppen te stimuleren.

  • Bescherm de planten tegen overmatige regen en harde wind.

  • Graaf in het najaar de bollen of wortelstokken op als je in een kouder klimaat leeft en bewaar ze vorstvrij tot het volgende voorjaar.


Laatst bekeken producten