filter_list

Filter

  2 / 2  Bezig met laden...
  1  2   

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn eigenlijk jonge kiemplantjes van gewone gewassen zoals groente en kruiden. In deze categorie zijn de kiemgroenten opgedeeld in 2 categorieën:
 
  1. Micro Greens;
  2. Organic Sprouting.

Micro Greens zijn jonge kiemplantjes van de gewassen die doorgaans groot geteeld worden. De zaden kun je gewoon in de grond zaaien, binnen of buiten. Na het zaaien duurt het tussen één week tot 4 weken voordat je de kiemgroente kunt gaan oogsten. Niet alleen erg lekker, maar vooral enorm gezond! In een kiemplantje zitten namelijk veel meer vitaminen en mineralen dan in de volgroeide groente. De Micro Greens zijn op te delen in Micro Leaves en Baby Leaves, waarbij Baby Leaves de scheuten en het jonge blad gegeten wordt, en bij Micro Greens de stengel en het kiemblad. 

Spruitgroente zaden

Organic Sprouting zaden zijn bedoeld voor de teelt van jonge spruitgroente. De zaden kunnen gemakkelijk worden gebruikt en de teelt is kinderlijk eenvoudig. De Organic Sprouting zaden zijn zowel te zaaien op een zaairooster als ook in een bakje met wat natte watten. Ook deze zaden zijn het hele jaar door te gebruiken, Organic Sprouting is namelijk jaarrond te telen. Ook zijn het allemaal biologische zaden, zoals de naam al aangeeft. Ook de Organic Sprouting serie is uitermate gezond. Divers te gebruiken, vers of in gerechten en salades.

Wat kun je het hele jaar zaaien?

Het leuke aan microgroente is, naast de gezondheidsfactoren en het snelle oogsten, dat ze het hele jaar door te zaaien en telen zijn. Micorgroenten vragen weinig ruimte, weinig tijd en ze ze liggen in mum van tijd op je boterham met kaas. Eenvoudig, gezond, leuk en snel! 


Laatst bekeken producten