Biologische Taugé zaden kopen, Organic Sprouting | Moestuinland
Taugé zaden, Organic Sprouting (Grootverpakking) | BIO
Biologische Taugé zaden voor de opkweek van kiemgroente of spruitgroente. Verpakking is gevuld met 250 gram aan Taugé zaad.

Artikelnummer

881611

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 14,99
Prijs per 250 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Taugé grootverpakking zaad kopen

Grootverpakking met biologische Taugé zaden voor de kweek van spruitgroente of kiemgroente. Taugé wordt ook wel Sojascheuten of Tjapar genoemd en is eigenlijk van Aziatische komaf. Deze knapperige scheuten zijn ontzettend gezond en bevatten erg veel vitaminen en mineralen. De zaden zijn groen van kleur en ter grootte van een kleine erwt. Makkelijk op te kweken als kiemgroente in een kiemschaal of kiembakje. Ook kun je zelf iets maken om ze te laten ontkiemen. Geen aarde nodig in principe. Let op, Sojascheuten of Taugé is niet hetzelfde als het laten ontkiemen van de Sojaboon. Deze komt er namelijk niet vandaan, maar van de Mungboon.

Sojascheuten telen/kweken

Deze grootverpakking bevat 250 gram aan biologisch Taugé zaad. Je kunt het jaarrond zaaien in huis en zijn al na 5 dagen te oogsten. Leuke manier van telen in huis, en ook nog eens erg gezond! Zaai de zaden in een kiemschaal, kiembakje of kiempot. Ook kun je zelf een rooster maken of een boterbakje gebruiken met gaatjes erin. Internet staat vol met goede ideeën. Oogsten na 5 dagen als de scheuten voldoende lang zijn en wit van kleur. Let op dat je het bij kamertemperatuur doet, soms kan een graad of 15 in de keuken bijvoorbeeld, zorg voor slechte ontkieming of schimmel door te veel vocht. Kiem de Taugé in het donker voor de beste kwaliteit. Een afgesloten bakje is al voldoende, maar met gaatjes! Ook blijven ze zo wit van kleur.

Latijnse naam: Vigna radiata.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.