Mungboon zaden kopen
Een smaakvolle en voedzame bonensoort die vooral voor de kweek als kiemgroente wordt gebruikt. Als kiemgroente zijn Mungbonen lekker knapperig en smaken naar verse, jonge erwten. Erg lekker in diverse gerechten, zoals salades, pasta, rijst, ovenschotels, groenteschotels, curry en Aziatische gerechten. Rijke bron aan mineralen en vitamines (E, B2, B1, B6, B3) en licht verteerbare eiwitten. Een smaakvolle en gezonde sprouting-variant dus; de Mungboon!
Mungbonen kweken als kiemgroente
Je kunt de Mungbonen als kiemgroente jaarrond zaaien en kweken. Bij voorkeur een zaaibakje of kiembakje voor spruitgroente gebruiken, maar eventueel kun je ook zaaien in een glazen potje of bakje. Elke dag het water verversen en dan kun je de Mungbonen al oogsten in 3 tot 6 dagen na het zaaien.
Deze verpakking bevat ongeveer 50 gram aan zaden.
Latijnse naam: Vigna radiata.