Plantsjalotten kopen Sjalot, Yellow Moon (500 gram) | Moestuinland Plantsjalotten kopen, Yellow Moon (500 gram) | Moestuinland
Plantsjalotten kopen Sjalot, Yellow Moon (500 gram) | Moestuinland Plantsjalotten kopen, Yellow Moon (500 gram) | Moestuinland
Plantsjalotten, Yellow Moon (500 gram)
Deze plantsjalotten zijn echt van de beste kwaliteit wat betreft de beschikbare plantsjalotten in ons land. Heerlijk van smaak, en goed te telen!

Artikelnummer

ZSL9055

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Plantsjalotten kopen

Sjalotten of sjalotjes zijn niet zo bekend als de ui of als prei. Sjalotjes hebben echter een heel lekkere, eigen smaak die gerechten ontzettend lekker kan maken. Wordt ook wel Eslook genoemd. De sjalot groeit net als knoflook, namelijk in bolletjes. Zo krijg je dus uit 1 sjalotje, wel 8 nieuwe sjalotten! De smaak van sjalotten is net wat fijner dan die van uien. Daarentegen staat ook weer dat je nog beter moet oppassen met het snijden van de sjalot, aangezien ze je ogen nog scherper prikkelen dan uien. Maar de smaak die je dan proeft is het helemaal waard! Het ras Yellow Moon is op dit moment één van de beste soorten die er wereldwijd te krijgen is als sjalottensoort. Groeit goed en is zeer productief. De plantsjalotjes zitten verpakt per 500 gram.

Het telen van de sjalot

Het zaaien, of poten eigenlijk, van de sjalotten is eenvoudig. Je kunt de kleine sjalotten vanaf eind februari poten, tot en met het einde van april. Druk voorzichtig de sjalotten in de grond, waarbij de punt nog net iets boven de grond uitsteekt. Let op: Het puntje van de sjalot is de bovenkant, en de platte kant is de onderkant. Houdt ongeveer 15 centimeter aan tussen de sjalotten in, om voldoende ruimte voor het groeien over te houden. Verder is het belangrijk dat je de grond voldoende luchtig houdt door het te wieden. Let wel op dat je de sjalot niet raakt, dit is funest voor een goede oogst. Ten slotte is het van belang dat de planten genoeg water krijgen bij droogte, maar dat ze niet met hun voeten in het water staan. De oogstperiode is rond de maanden juni, juli en augustus. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.