Plantuien kopen, Sturon (500 gram) | Moestuinland Plantuien kopen, Sturon (500 gram) SL9005 | Moestuinland
Plantuien kopen, Sturon (500 gram) | Moestuinland Plantuien kopen, Sturon (500 gram) SL9005 | Moestuinland
Plantuien, Sturon (500 gram)
Deze verbeterde plantuien zijn geschikt voor de vroege uien teelt. De plantuien zijn in 1 jaar klaar en dus meteen na de oogst te gebruiken. Platrond, en goed te bewaren!

Artikelnummer

ZSL9005

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Sturon plantuien kopen

De Sturon plantuien zijn een verbetering van de Stattgarter plantuien en zijn geschikt voor de teelt van mooie, platronde uiten. De Sturon uien zijn geelbruin van kleur en ontzettend lekker van smaak! De uien zijn na het oogsten lang te bewaren en dat is ideaal. Oogsten als het loof is afgestorven. Na de oogst de uien en het loof ongeveer nog een week in de moestuin laten drogen voor het beste resultaat. De plantuien zitten verpakt in een netje en zjin afgewogen per 500 gram. 

Wanneer kan ik uien poten?

Je kunt de Sturon uien al vroeg in het jaar poten, zo'n beetje vanaf eind februari tot en met de maand mei. Uien kunnen lichte vorst hebben, maar je mag er dan tijdens de vorstperiode niet aankomen om de plant niet te beschadigen. Plant de uien op regels, met ongeveer 10 centimeter tussen de uien in. Geef de uien voldoende water, dit is erg belangrijk voor de groei. Let wel op dat ze niet in het water blijven staan, dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. De geur van de uien trekt de uienvlieg aan, let hier op. Verder is het belangrijk dat je de grond rondom de uien voorzichtig gaat wieden. Zo krijgen ze toch zuurstof en de nodige verfrissing, maar kijk uit dat je ze niet raakt. Oogsten als het loof afgestorven is. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.