1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  

Dahlia knollen kopen

Natuurlijke schoonheid komt tot bloei in de tuin met de betoverende dahlia's. Deze prachtige bloembollen behoren tot de favorieten van tuin-, en moestuinliefhebbers wereldwijd, en dat is niet zonder reden. Met hun opvallende kleuren en unieke vormen brengen dahlia's een vleugje magie in elke groene oase. Dahlia's zijn er in tal van soorten, maten en kleuren en zijn prachtige bloeiers, zowel in de tuin als op een vaas. Dahlia knollen kun je bovendien jaar op jaar gebruiken!

Dahlia kweken in tuin en moestuin

Dahlia's zijn afkomstig uit Mexico en zijn genoemd naar de Zweedse botanicus Anders Dahl. Ze staan bekend om hun gevarieerde bloemvormen, variërend van enkele bloemblaadjes tot weelderige dubbele bloemen. Deze diversiteit maakt het kweken van dahlia's een spannende reis, waarbij elke variëteit een nieuw kunstwerk in je tuin creëert. De verzorging van dahlia's is verrassend eenvoudig. Plant de bollen in de lente, bij voorkeur na de laatste vorst, op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is essentieel voor een gezonde groei en bloei. Knip dode bloemen regelmatig weg om nieuwe bloemen aan te moedigen.

De bloeiperiode van Dahlia's

Dahlia's bloeien meestal van de zomer tot de eerste vorst, waardoor je tuin wekenlang wordt opgefleurd. Deze veelzijdige bloemen zijn perfect voor borders, snijbloementuinen en zelfs in potten op het terras. Bovendien zijn ze aantrekkelijk voor bestuivers, waardoor ze niet alleen een visueel spektakel zijn, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Kortom, dahlia's zijn een must-have voor elke moestuinliefhebber die op zoek is naar kleur, schoonheid en eenvoudige verzorging. Voeg deze betoverende bloemen toe aan je tuin en zie hoe ze je buitenruimte transformeren in een ware bloemenpracht.

Welke Dahlia's soorten bloembollen zijn er?

Dahlia's kennen we in verschillende soorten en maten. De meeste bekende soorten zijn de Decorative, Pompon en Cactus Dahlia's. Dahlia's worden vaak aangeboden onder de naam als bloembol, maar Dahlia's groeien officieel uit knollen. Deze Dahliaknollen produceren per dahliaknol meerdere bloemen. De 'Decorative Dahlia' is een grootbloemige Dahlia, waarbij de knollen hele grote, volle bloemen geven. Cactusdahlia's geven juist bloemen die langwerpig en ingerolde bladeren hebben, alsof de Dahliabloem met een soort stekels bloeit. Tenslotte kennen we nog de prachige Pompondahlia, waarbij de dahliaknol een kogelronde, symmetrische bloem produceert. Prachtige soorten!


Laatst bekeken producten