Moestuin-update: 3

Aardbeienplanten

We hebben een tijdje geleden de aardbeienkooi verplaatst, samen met de aardbeienplanten die al in de tuin stonden. We hebben 3 vakken, met ieder 4 planten. Samen dus 12 planten! We gaan voor een grote opbrengst. Vorige week hebben we flink wat compost bij de aardbeien gegooid, en wat wormenmest. Wat later heb ik er bij gekeken, en of het aan het weer ligt of aan de bemesting; ze deden het geweldig! Super veel frisse groene bladeren staken de kop op! Wil je zelf aardbeien zaaien, zoals bijvoorbeeld de bosaardbei of grandian f1, houd er dan rekening mee dat de aardbeienplant het eerste jaar niet veel vruchten geeft!

Bramenstruiken

Ook de bramenstruiken stonden al in de tuin. deze begint al mooi uit te lopen met knoppen. Het is een doornloze braam, want er zitten geen doorns aan. Ook deze moeten even goed bemest worden, dat is nog niet gebeurd. 2 dagen geleden reed ik richting stage, en toen zag ik langs de weg een bord staan: kippenmest voor 8 euro per 40 kilo volgens mij. Supergoedkoop, is een goede bemester voor onze tuin!

Courgettes, Tomaten en Mini-mini Komkommers

Vorige week heb ik de courgettes, tomaten en mini-mini komkommers gezaaid. Ze zijn helaas nog niet boven gekomen, maar ze hebben allen een kiemduur die langer is dan dat ik ze gezaaid heb, dus dat komt vast nog wel. 


 

      06-04-2018 12:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.