courgette zaden kopen biologische zaden | Moestuinland Black Beauty
Courgette Zaden, Black Beauty | BIO
Een biologisch, oud ras. Doet het al jaren goed en geeft mooie donkergroene courgettes. Makkelijk te telen, ook bij slechte omstandigheden. Black Beauty is een vroeg ras.

Artikelnummer

SL0632

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische courgette zaden kopen

De Black Beauty Courgette zaden bestaan al erg lang. Het is een betrouwbaar ras die al jaren meegaat in de moestuin wereld. Dit ras is erg vroeg en geeft hele mooie, donkergroene courgettes. Ook als het weer niet zo meezit doen deze courgettes het erg goed. Het ras komt oorspronkelijk uit Italië, waar de courgettes het altijd erg goed doen. De smaak van courgette is vrij neutraal, zodoende kun je er veel mee doen. Je kunt de courgette wokken, bakken, frituren, gebruiken in de salade of in de soep.

Het woord courgette komt uit de Franse taal waar het een meervoudsvorm is. De enkelvorm van courgette is namelijk courge. Courge betekent merg. Als net in de wereld van het tuinieren begonnen bent, is de courgette een leuke en makkelijke begin groente voor in je moestuin. Hij is goed te telen in ons land en er kan weinig mis gaan. Echter ook als je al jaren in het vak zit en nog nooit met de courgette hebt gewerkt, is het leuk om hem een keer in je moestuin te hebben.

Black Beauty Courgette zaden: zaaien en onderhouden

Aangezien de Black Beauty Courgette een warmtewinnende groente is, kun je bij voorkeur beter onder glas zaaien of onder glas voorzaaien in potjes. Dit kun je het beste doen in de maanden maart, april en mei. Er zitten ongeveer 10 zaden in een zakje van 1,7 gram. Wanneer je in de vollegrond wilt gaan zaaien, doe dit dan op een goed zonnige, beschutte plaats. Dit kan in de maanden mei en juni. Let op, zaai in de vollegrond niet eerder dan mei, anders overleven de kiemplantjes het niet. Zaaien bij een temperatuur van 20 graden Celcius voor het optimale kiemproces. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden zullen ontkiemen. Wanneer je de kiemplantjes wilt overplaatsen naar de vollegrond, houd dan een minimale afstand van 90 centimeter tussen de planten aan. Zorg dat de planten in een goed bevruchte, humusrijke grond staan.

Het kan voorkomen dat het blad van de courgette plant zilverachtig, gevlekt wordt. Dit is geen ziekte maar slechtes een erfelijke eigenschap. Dit kan dus geen kwaad. De bloempjes die aan de courgette plant groeien zijn als ze nog jong zijn eetbaar. Als de teelt goed verlopen is, kun je in de maanden juli tot en met oktober oogsten. Wanneer je doorgaat met oogsten dan blijft de plant vruchten langer dragen. En.. de vruchten moet je al jong oogsten. 

Keurmerk voor biologische zaden

Deze Black Beauty Courgette zaden zijn op een biologische wijze geteeld. Om deze biologische zaden daadwerkelijk te garanderen dragen ze het SKAL keurmerk, wat inhoudt dat ze gecontroleerd en ingevoerd zijn door deze stichting die erop toeziet dat het echt om biologische zaden gaat. Biologische zaden vallen onder de categrorie zaden die met de hand geoogst zijn, die niet bespoten zijn met chemicaliën en waarbij geen kunstmest gebruikt is. Hierdoor weet je zeker dat er niets slechts in je groente zit.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.