Aardbei Zaden Kopen, Grandian F1 Grootvruchtig | Moestuinland
Aardbei Zaden, Grandian F1 (Aardbeien)
Zaden voor volle aardbeien. Deze Grandian F1 zaden geven grootvruchtige aardbeien, puur van smaak! Zaaien van maart tot juni. Circa. 35 kiemdagen.

Artikelnummer

SL0571

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grote vruchten

De zaden van deze Grandian F1 geven een grote hoeveelheid oogst aan grote rode aardbeien. De rijpe aardbeien zijn zoet en heel groot. Deze grootvruchtige aardbeien zijn van tuinderskwaliteit en dit ras is ook in de schappen van de supermarkten te vinden. Nu kun je ze ook zelf gaan kweken. Als je vroeg in het jaar zaait zul je in het eerste jaar waarschijnlijk al een paar vruchten kunnen gaan oogsten. De Grandian F1 aardbeien zijn echte doordragers en dit betekent dat ze dus elk jaar opnieuw vrucht zullen geven.

Vitamines en gezondheid

Naast de heerlijke smaak van aardbeien, zijn deze zomervruchten ook nog eens kerngezond. Een aantal feitjes over deze zomerkoningkjes: Aardbeien zitten vol met vitamine C. Vitamine C is ook een bekende anti-oxidant. Deze anti-oxidanten neutraliseren schadelijke vrije radicalen die schade kunnen aanrichten aan onze gezondheid. Er zit zelfs zoveel vitamine C in aardbeien dat 100 gram aardbeien genoeg is om 98% van de dageljks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen. Echte vitaminebommetjes dus. Een ander feitje over aardbeien is dat deze een bron is van quercetine,  een stofje die de werking van hart en bloedvaten optimaliseert.  Daarnaast houdt dit stofje de bloedvaten schoon en heeft het een ontstekingsremmende en wondhelende werking. Ten slotte wordt quercetine in verband gebracht met het verlagen van het cholesterolgehalte. Een arts zei eens: "Het moet een droom zijn van iederen wetenschapper om een pil uit te vinden die lekker smaakt en erg gezond is. Deze pil bestaat al: De aardbei!" 

Zaaien en onderhouden

De Grandian F1 aardbei zaden bij voorkeur voorzaaien op warmte onder glas. Zaaien onder glas kan in de maanden maart, april, mei en juni. De perfecte zaaitemperatuur ligt rond de 18 graden Celcius. Dun uitzaaien en daarna het zaad iets afdekken met een klein beetje grond. Het zal ongeveer 35 dagen duren voordat de zaden zullen ontkiemen. Na de opkomst verspenen in potten. De plantjes afharden en dan uitplanten met een afstand van 60 centimeter tussen de plantjes. De aardbeien kun je ook telen in grote potten. Er zitten ongeveer 22 zaden in een zakje zaad. Wanneer de teelt goed is verlopen en de vruchten een gezonde, rode kleur hebben gekregen dan kun je oogsten. Dit zal zijn in de maanden juni, juli, augustus en september. 

Beschermen met stro

Om de vruchten tegen rotten te beschermen is het een goeie tip om stro rond de planten aan te brengen zodat ze niet op de vochtige grond liggen. Dit kan natuurlijk ook met ander materiaal maar stro is bij uitstek hier erg handig voor.

Ander aardbeienras

Als je opzoek bent naar iets kleinere aardbeien, dan zijn de Bosaardbeien Baron Solemacher misschien iets voor je. Een smakelijke aardbei die een mooie variant is op wat de grotere aardbeien. Klein en smaakvol. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.