Mini komkommer, hopeline f1 | Moestuinland
Komkommer Zaden, Mini-Mini Hopeline F1
Deze zaden geven kleine snack komkommers. De mini-mini komkommers worden ongeveer 8 tot 10 centimeter groot en zijn zeer smaakvol. Echt een Mini-Mini Komkommer. Kweek ze zelf!

Artikelnummer

SL0661

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Mini komkommer zaden

Opzoek naar een leuk alternatief te telen product? Deze Mini-Mini Komkommers zijn met hun 8 tot 10 centimeter, ontzettend leuk om te telen. Ook ziet het er erg leuk uit in de tuin. En ten slotte smaken ze ook nog eens erg lekker. De Hopeline F1 zaden van deze kleine komkommers zijn van echte tuinerskwaliteit en dit ras is ook in de schappen van de supermarkt te vinden. De Mini-Komkommers komen oorspronkelijk uit Azië en zijn nog niet zo lang te verkrijgen in Europa. Het is een typische snackkomkommer die leuke kleine vruchten geeft die lekker zijn om te snacken. De smaak van de Mini-Mini Komkommer is niet heel erg anders dan de komkommer die we in Nederland gewend zijn. De smaak is knapperig en echt heel smaakvol door het speciale vruchtvlees die de kleine komkommers hebben. Verder geldt hier ook wat voor normale komkommers geldt: Er zitten weinig voedingsstoffen in komkommers. De inhoud bestaat voornamelijk uit water. Komkommers kunnen zichzelf bestuiven en dat geeft bijna altijd oogst, ongeacht de toevoeging van bijen of hommels. Dit maakt het ook mogelijk dat de komkommer binnen geteelt kan worden. De voorkeur heeft wel teelt in de vollegrond. 

Mini-mini komkommers telen

De Mini-Mini Komkommer is geschikt om zowel onder glas als direct in de volle grond te zaaien. Let wel, de komkommer zaden hebben voldoende warmte nodig. Ook is de teelt van de Mini-Mini komkommers geschikt in hanging basket of in een grote pot. Er zitten circa 8 zaden in een zakje zaad. Wanneer je wilt gaan zaaien onder glas dan kun je dit het beste doen in de maanden april, mei en juni. Doe dit bij voorkeur bij een temperatuur van 18 graden Celcius. Deze temperatuur geldt ook voor de zaaing in de volle grond. Wanneer je direct in de volle grond wil zaaien dan kun je dit doen in de maanden mei, juni en juli. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden ontkiemd zullen zijn. De komkommers zijn erg goed resistent tegen ziektes en meeldauw. Houd bij het overpoten een minimale afstand van 90 centimeter aan. Dit is nodig omdat de komkommer voldoende water nodig heeft. Wanneer hij het vocht in zijn omgeving moet delen met andere planten, dan zal hij eronder lijden en niet veel vruchten geven. Als de teelt goed verlopen is, dan kun je na ongeveer 3 maanden de Mini-Mini Komkommertjes oogsten. Dit zal dan in de maanden juli, augustus, september en oktober zijn. 

We verkopen ook komkommers van normale grootte. Probeer de SluisGarden Special Serie eens: De Komkommer Fitness F1. Deze komkommer is van echte tuinderskwaliteit die ook in de supermarkt te vinden is! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.