Aardbei zaden kopen - moestuinland
Aardbei Zaden, Baron Solemacher (Bos Aardbeien)
Zoete, wat kleinere aardbei bijvoorbeeld voor in de salade, maar ook om zo op te eten! Leuk om te telen en als variatie op normale aardbeien.

Artikelnummer

SL0575

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!


 

Bosaardbei zaden kopen

De kleine vruchten hebben een frisse smaak. Heerlijk door de salade of vruchtensalade, of maak er bijvoorbeeld sjam van! De bosaardbei komt ook in het wild voor, zowel in Nederland als in België. De aardbeien die vaak gegeten worden, omdat ze een ultieme grootte en kleur hebben, worden op zo'n manier gekruist dat ze extra waardevol zijn. De bosaardbei is zo min mogelijk gekruisd en wordt daarom als een botanisch soort gezien. De bosaardbei is een meerjarige plant, dus bij een niet al te strenge vorst kan je jaren genieten van verse aardbeien. 

Zaaien en onderhouden

Houd de grond goed vochtig om te voorkomen dat de plant uitdroogd. Zoals in het schema te zien is, zal je even moeten wachten voor de kiem boven de grond uit komt, ca. 35 dagen. Plant de aardbei binnen of in de kas, en verspeen wanneer de plant ruimte nodig heeft. Deze bosaardbei kan je prima in een pot zetten, maar ook in de volle grond doet ie het goed. 

Ander aardbeienras

Wanneer je op zoek bent naar mooie grote aardbeien is de Grandian F1 misschien wat voor je. Dit is een ander ras met grotere vruchten dan de Baron Solemacher, een hybride ras welteverstaan. Beide aardbei soorten hebben een andere opkweek en zijn verschillende soorten rassen.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.