Muismeloentjes, Cherry tomaatjes en aardbeien ; Mini groenten!

Kleine groenten, zoals muismeloentjes, mini-mini komkommers, cherry tomaatjes en natuurlijk die goede oude aardbeien; ze zijn heerlijk! We merken dat de vraag naar deze gewassen groot is! En zo gek is dat niet. Over het algemeen bevatten de wat kleinere gewassen gewoon veel smaak, zijn ze vaak makkelijk en snel te oogsten, en ook nog in meerdere keren. Zo kan je elke dag wat tomaatjes plukken, en heb je bijvoorbeeld elke week een schaal vol verse aardbeien!

Cherry Tomaatjes, Roma

Zo’n klein tomaatje, met zoveel smaak. Een absolute favoriet. Heerlijk als losse snack, maar snij ‘m in plakjes, en doe de cherry tomaatjes bijvoorbeeld op je boterham met kaas! Of door de salade. De tomatenplant kan het niet warm genoeg hebben. Afgelopen zomer is het erg warm en droog geweest, dit was hier dan ook een perfecte oogst wat betreft de tomaten. Geef ‘m water aan de grond, zodat de bladeren niet nat worden. Dit vindt ie het fijnst.

Kleine bosaardbeien, Baron Solemacher

De kleine bosaardbei is een aardbei die in bijvoorbeeld Nederland en België in het wild voorkomt. Ze zijn wat kleiner dan je misschien van de aardbei gewend bent. De baron Solemacher is een soort die weinig gekruist is, waardoor deze als een botanisch soort wordt gezien. Vaak worden rassen gekruist om mooie grote vruchten te creëren, dit ras is dus een stuk kleiner en heerlijk fris van smaak!

Muismeloentjes, watermeloen

Als je er in bijt proef je een komkommersmaak met een beetje limoen. De smaak heeft niet zoveel met watermeloen te maken, wat je van de naam wel zal verwachten. Ze zijn lekker om zo op te eten, of om door een salade te doen. De muismeloentjesplant geeft vaak een grote oogst. De muismeloenenplant staat graag buiten, omdat bij bestuiving van insecten de plant een goede oogst kan geven. Probeer het zelf!

Mini-mini Komkommer
Deze komkommerplant geeft vruchten van 8 tot 10 centimeter lang. Het is een komkommer die heerlijk is al snack, vooral om de smaak. Als de plant goed heeft kunnen groeien, zal je na 3-4 maanden de komkommertjes kunnen oogsten. De komkommer is een gewas die veel water nodig heeft. Dit komt omdat een komkommer voor meer dan 90 procent uit water bestaat! Geef de plant voldoende afstand zodat ie de ruimte krijgt om een rijke oogst te geven. 
 

      15-01-2019 10:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.