Muismeloen Zaden | Moestuinland
Watermeloen Zaden, Muismeloen
Nog niet zo bekend ras watermeloen. De zaden geven een overvloedige oogst. De muismeloen smaakt naar komkommer/citrus (Cucamelon). Ook lekker in een salade.

Artikelnummer

SL0616

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!


Muismeloen zaden kopen?

Muismeloen zaden zijn kleine watermeloenen met een frisse komkommer smaak. De muismeloentjes, of cucameloentjes, zijn niet alleen lekker fris, ze zien er ook nog eens erg leuk uit. De smaak heeft niet veel weg van de originele watermeloen maar als je erin bijt dan proef je een komkommer smaak met een vleugje limoem. De muismeloen zaden geven een grote oogst. Muismeloentjes zijn lekker om zo op te eten als snack, maar ook erg lekker in de salade. De muismeloen is een kruipende klimplant en is erg goed te telen, zeker buiten. De oorsprong ligt in het warme gebied van Mexico, maar desondanks zijn ze in Nederland ook goed te telen, zelfs nog makkelijker dan komkommers.

De muismeloen wordt ongeveer zo groot als een olijf of zo groot als een grote druif. De muismeloen is vers natuurlijk het lekkerst, maar is ook wel even te bewaren in de koelkast. Langer dan 10 dagen moeten ze daar echter niet liggen, dan is de lekkere smaak er wel vanaf. Er zitten ongeveer 15 zaden in een zakje muismeloentjes, genoeg voor een rijke oogst. Muismeloenen zijn ook erg gezond om mee te geven aan kinderen als tussendoortje. Ook leuk op tafel bij een verjaardag of aan een cocktailprikker. 
 

Muismeloentjes zaaien in de moestuin

De muismeloen kun je vanaf april onder glas zaaien. April, mei en juni zijn maanden die geschikt zijn om onder glas te telen. In de maanden mei, juni en juli kun je de muismeloen ook in de vollegrond zaaien. Het aantal kiemdagen van de zaden bedraagd 2 weken. Zaaien voor optimale ontkieming bij een temperatuur van 20 graden Celcius. De muismeloen is buiten bijzonder goed te kweken en doet het zelfs buiten een stuk beter dan binnen telen. Dit komt doordat de muismeloen erg goed leeft op de bestuiving van bijen en hommels.

Als je de zaden in een pot zaait of wanneer je het onder glas doet, houd dan bij het uitplanten rekening met een minimale afstand van 70 centimeter. Dit is echt nodig (!) omdat de plant van de muismeloen erg groot wordt. Overigens is muismeloen plant een kruipende klimplant die genoeg ondersteuning nodig heeft. Als de vruchten ongeveer 2 à 3 centimeter groot zijn kun je ze oogsten. Bij deze grootte zijn ze het lekkerst en bevatten ze minder grove zaden. Het zal ongeveer in de maanden juli, augustus en september zijn. 


 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.