filter_list

Filter

 


Bezig met laden...

Wortels telen

Wortels of penen zijn typisch Nederlandse groente die we voor diverse gerechten kunnen gebruiken. Wat te denken van oud-Hollandse hutspot gemaakt van winterpenen? Lekker in de winter wanneer je na een dag hard werken kunt genieten van groente uit eigen tuin. Wortels zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Zo kun je namelijk verwachten dat je mooie rechte wortels krijgt, terwijl de grond je een oogst geeft met een kromme wortel. Smaakt natuurlijk niet anders, maar het beeld kan wel anders zijn. Zo kun je natuurlijk ook andere kleuren wortels zaaien, een keer wat anders dan onze typische oranje rakkers. 

Hoe moet ik wortels zaaien?

Wortels en penen zijn te zaaien op regels. Naast het gewone zaad kun je bij Moestuinland ook zaadlint vinden. Zaadlint is een manier om snel en gemakkelijk de zaden recht in je moestuin te krijgen. Het lint zit vol met wortel zaden die precies even ver van elkaar geplaatst zijn zodat de wortels altijd even ver uit elkaar groeien. Handig!

Zijn wortels gezond?

Ja! Wortels zijn hartstikke gezond. Niet speciaal meer dan andere groentes maar alle groenten zijn natuurlijk goed voor je. Wortels zitten vol met vitamine C, ijzer, bètacaroteen en vezels. Klinkt goed hè? Maar waar zijn nu speciaal deze vitaminen en mineralen goed voor? Extra gezond zijn wortels voor het deels tegen gaan van bepaalde ziektes zoals kanker en diabetes type 2. Vooral betacaroteen met daarin het stofje carotenoïden, zijn erg goed om bepaalde ziektes tegen te gaan. Deze stoffen worden in het lichaam namelijk omgezet in vitamine A die delen van deze ziektes kunnen tegengaan. 

Waar kan ik wortel zaden kopen?

Bij Moestuinland.nl kun je verschillende soorten wortel zaden kopen. Van zomerwortel tot winterwortels, van gewone zaden tot een zaadlint. Ben je bij Moestuinland opzoek naar wortel of penen zaden die je niet kunt vinden, laat het ons dan even weten en wij gaan voor je opzoek naar het ras dat je zoekt. 


Laatst bekeken producten