Zaailint wortels kopen | Stevige wortels
Wortel Zaden, Nantes 2 Zaadlint (Wortels) | BIO
Biologische wortelzaden verpakt in een zaailint. Eenvoudig aan te brengen, lost zichzelf op. Voor stevige zomerwortels.

Artikelnummer

SL0471

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische wortel zaden kopen

Biologische zaden voor de teelt van stevige zomerwortels, verpakt in een zaadlint. Door middel van het zaadlint liggen de zaden altijd op de juiste plek en zullen de wortels nooit te dicht op elkaar liggen. Het werkt eenvoudig, het zaadlint hoeft alleen maar op een vlak zaaibed gelegd te worden. Daarna iets water geven en het lint met ongeveer een halve centimeter aan aarde bedekken. Daarna licht vochtig houden. Het papier van het zaailint lost zichzelf in de grond op. De oogst zal bestaan uit prachtig, glanzende, oranje wortels met een lengte van ongeveer 22 centimeter. De zomerwortels zijn lang en stevig met een fijne zoete smaak. Na de oogst ook nog lang en goed te bewaren, en geschikt voor in de diepvries. 

Wortels telen met zaadlint

De wortelzaden zijn dus eenvoudig te zaaien door het zaadlint op een vlakke aarde te leggen, het nat te maken en het dan te bedekken met ongeveer een halve centimeter aan aarde. Zaaien kan in de maanden maart tot en met juni. Doe dit voor het perfecte kiemproces bij een temperatuur van 16 graden. Het zal ongeveer 20 dagen duren voordat de zaden zullen gaan ontkiemen. De zaden vochtig houden en na de opkomst niet uitdunnen. Zorg dat de grond waarin de wortels komen te staan goed bewerkt is en los is gemaakt zodat de wortels ongestoord de grond in kunnen groeien. Wat betreft de bemesting hebben de wortels niet meer mest nodig dan andere gewassen, normaal bemesten dus. Let wel op dat je absoluut geen verse stalmest gebruikt zodat je geen wortelvlieg aantrekt. 

Biologische zaden van Sluis Garden

Bij Moestuinland kun je ook diverse biologische zaden kopen, waaronder deze biologische wortelzaden. De Nantes 2 wortelzaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische wijze die we in Nederland kennen. Om jou ervan te verzekeren dat het om echt biologische zaden gaat, zijn al onze zaden gecontroleerd en ingevoerd door de stichting SKAL die erop toeziet dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat.
Het zaadlint is voldoende voor 5 meter aan wortels, met een gewicht van 0,7 gram. De zaden zijn afkomstig van het merk Sluisgarden. 


Zaden voor biologische wortels kopen? Bij Moestuinland vindt je altijd wat je zoekt! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.