Wortel Zaden, Berlikumer 2 (Wortels)
Wortel Zaden, Berlikumer 2 (Wortels)
Reviews | Review toevoegen

De Berlikumer wortel is een slanke, lange winterwortel met een lengte van ongeveer 25 centimeter. Na de oogst ook goed in te vriezen. Ruim 4000 zaden per zakje.

Verzendkosten

€ 0,95 

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,50
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Deze Berlikumer 2 wortelzaden zijn geschikt voor de oogst in de herfst-winter. De wortels zijn redelijk lang en slank. De winterwortels zijn geschikt voor directe consumptie maar ook om langer te bewaren en in te vriezen. De zaden van dit ras geven wortels met een lengte van ongeveer 25 centimeter lang. De oranje wortels die wij in ons land kenmerken als de normale wortel, is eigenlijk helemaal niet zo normaal. De oranje kleur is namelijk een kleur die ontstaan is uit kruisingen. Oorspronkelijk komt de wortel uit Iran en is hij in de 17e eeuw met de V.O.C. naar ons land gekomen. Er zijn veel verschillende soorten wortels te verkrijgen, ook in verschillende kleuren en maten. De Berlikumer wortels kun je relatief pas laat zaaien, maar dat heeft ook weer de reden dat je hem nog laat kan oogsten in tegenstelling tot zijn soortgenoten.

Deze wortels kun je rauw eten maar je kan wortels ook in veel andere gerechten verwerken zoals in stamppot of in de salade. Wortels zijn erg gezond en zitten vol met vitamine C. Daarnaast zijn wortels bijzonder goed voor de ogen, aangezien er beta caroteen inzit wat omgezet wordt in vitamine A. Ten slotte schijnen wortels goed te zijn voor de darmwerking. Dit komt doordat wortels een hoog vezelgehalte hebben. 

De zaden dun uitzaaien op regels. Houdt een afstand aan van ongeveer 3 centimeter. Je kan de wortelzaden in de maanden maart, april en mei zaaien in de vollegrond. Doe dit bij een zaaitemperatuur van ongeveer 20 graden Celcius. Er zitten ruim 4000 zaden in een zakje zaad van 4 gram van het merk Sluis Garden. De zaden zullen ongeveer 20 dagen nodig hebben om te ontkiemen. Let op, na de opkomst niet uitdunnen. Wortels hebben de behoefte aan een diep bewerkte grond. Hierdoor kunnen ze flink de grond in groeien zonder opstootjes. Geen verse mest gebruiken en ook niet te veel mest gebruiken. Om schade aan de wortels door de wortelvlieg te voorkomen, kun je de wortels afdekken. Een andere tip om schade te voorkomen is het planten van uien of prei tussen de regels. Dit verjaagd de wortelvlieg.

Zaden voor wortels bestel je eenvoudig bij moestuinland.nl | Scherpe prijzen, snelle levering. Topkwaliteit wortel zaden!

Gratis verzending vanaf 10 euro! 

Terug naar Groente en Fruitzaden
Terug naar Beginpagina

Review toevoegen

Bedankt voor je feedback! We kijken zo snel mogelijk naar je review en hij zal bij goedkeuring geplaatst worden!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.