Rode paprika zaden kopen | California Wonder blokpaprika | Moestuinland
Paprika Zaden, California Wonder
De zaden van deze California Wonder Paprika, geven groene vruchten die door de rijping rood worden. Vol met vitaminen B en C. Typische blokpaprika.

Artikelnummer

SL0680

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rode blokpaprika zaden kopen

De zaden van deze typische blokpaprika geven mooie, volle en rode paprika's. De oogst komt ongeveer neer op 10 vruchten per plant. Rode paprika is zoeter van smaak dan andere kleuren paprika en deze rode vruchtgroente zit vol met goede mineralen en met de vitamines B en C. Eerst zullen de vruchten nog groen van kleur zijn. Door de rijping kleuren de vruchten langzaam naar de mooie rode kleur die ze moeten worden.

De paprika komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, maar de naam paprika komt weer uit Hongarije. Naast de rode paprika, kennen we natuurlijk ook andere variaties aan kleuren. Zo hebben we de Yellow California Wonder, het broertje van deze blokpaprika alleen dan in een gele kleur. Ook bestaan er puntpaprika's en potpaprika's voor een ieder wat wils. 

Sluisgarden paprika's telen

Paprikazaden kun je alleen onder glas zaaien. De zaden komen namelijk uit een warmte winnend gewas gebied. Dit betekent dat de vruchten warmte nodig hebben om te groeien. Zaaien kan ook in kleine potten van ongeveer 12 centimeter. Er zitten ongeveer 65 zaden in een zakje van 0,4 gram van het merk SluisGarden. Wanneer je onder glas gaat zaaien dan kan dit in maart, april en ook in mei. Zorg voor een warme zaaitemperatuur van ongeveer 21 graden.

Het zal ongeveer twee weken duren tot de zaden ontkiemt zullen zijn. Na de opkomst verspenen en daarna in een niet-verwarmde kas plaatsen of buiten op een warme en beschutte plaats. Ook als je van plant bent om deze blokpaprika te gaan telen in potten, is dit mogelijk. Als je kiest voor de teelt in een kas dan zal de hoogte ongeveer anderhalve meter zijn, buiten geldt een hoogte van ongeveer 75 centimeter. 

Eigenschappen van de California wonder paprikazaden

  • ongeveer 65 zaden per verpakking

  • 2 weken kiemduur

  • niet bestand tegen vorst, houd hem tot die tijd binnen of hard de plant af

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.