Special Paprika zaden pot | Moestuinland
Paprika Zaden, Kobold F1 (Pot)
Zaden voor paprika planten die het vooral goed doen in potten. Ideaal geschikt voor teelt in huis. Ook buiten natuurlijk. Groeit goed en geeft hoge opbrengst vruchten. Sluis Garden Special.

Artikelnummer

SL0695

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pot paprika zaden van Sluis Garden

Zaden uit de Sluis Garden Special Serie voor de teelt van compacte blokpaprika's. De zaden zijn nauwkeurig geteeld en bereidt op de wijze waardoor het garanderend een grote, mooie oogst geeft. Het is een hybride F1 soort, wat naast de verzekerdheid van de goede oogst ook betekent dat de zaden uitermate geoptimaliseerd zijn voor de teelt. Geeft grote oogst aan compacte, glanzende blokpaprika's. Naast de krachtige groei heeft deze pottomaat ook een mooi vertakking.

De paprika's zijn vooral geschikt voor de teelt in potten waarbij ze een zonnig plekje nodig hebben, uit de wind. Perfect om te telen in de tuin of op het balkon. De smaak is beter dan goed: Vol van smaak en aroma en heerlijk zoet! Het gewicht van een paprika zal ongeveer liggen tussen de 50 en de 70 gram. De plant krijgt ongeveer een hoogte van 40 centimeter. Hoe roder de vruchten zijn, hoe zoeter deze smaken. Ten slotte bevatten paprika's enorm veel mineralen en vitamines. Zo zijn ze niet alleen super lekker maar ook nog eens erg gezond! 

Het zaaien van paprika zaden

Paprikazaden kun je alleen maar onder glas zaaien. De zaden komen namelijk uit een gebied waar het normaal gesproken erg warm is, het is een warmtewinnend gewas. Dit betekent dat de vruchten warmte nodig hebben om te groeien. Zaaien kan ook in kleine potten van ongeveer 12 centimeter. Er zitten 8 zaden in een zakje van 0,25 gram van het merk SluisGarden. Wanneer je onder glas gaat zaaien dan kan dit in maart, april en ook in mei. Zorg voor een warme zaaitemperatuur van ongeveer 21 graden.

Het zal ongeveer twee weken duren tot de zaden ontkiemt zullen zijn. Na de opkomst de plantjes verspenen en daarna in een niet-verwarmde kas plaatsen of buiten op een warme en beschutte plaats. Houd bij het uitpoten van de paprikaplanten rekening met een minimale afstand van 30 centimeter tussen de planten. Dit hebben de planten nodig om te kunnen groeien. Deze paprika's zijn uitermate geschikt voor de teelt in potten. Als je kiest voor de teelt in een kas dan zal de hoogte ongeveer anderhalve meter zijn, buiten geldt een hoogte van ongeveer 75 centimeter. Oogsten is mogelijk in de maanden juli, augustus en september. Ook geschikt om te bewaren in de diepvries. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.