De Moestuin van Moestuinland!

De eerste knalrode aardbeien zitten er al aan! We hebben de aardbeien aan het begin van het jaar verplaatst, volgens mij heeft dit ze goed gedaan! Ze hebben natuurlijk een andere bodem gekregen, waardoor er waarschijnlijk nog goede voedingstoffen in gezeten hebben. Daarnaast hebben we er aardig wat compost bij gedaan, volgens mij komt het helemaal goed met de oogst!
 

Bessen en Bramen

Ook de bessenstruiken gaan als een speer. Er komen al allemaal bessen aan. En de bramenstruiken zitten stampvol met bloemen, waar tientallen bijen omheen vliegen en de bloemen opzoeken, top dus!

Tomaten 

Komende dagen ben ik van plan om minimoestuinen te plaatsen met moestuinpotgrond hierin. Ik kies er voor om niet onze eigen grond te gebruiken, omdat tomaten het niet goed doen in de buurt van onze tuin, hebben we gehoord van buren. Dus probeer ik het met potgrond geschikt voor tomaten. Hierboven komen dan afdakjes om de tomaten niet al te veel bloot te stellen aan het regenachtige Nederlandse klimaat. Ik heb gekozen voor de volgende zaden: Roma Cherry en Moneymaker.

Wortels en uitjes

Ook de wortels en uitjes moeten nog de grond in. Hier ben ik heel laat mee, omdat ik niet zo veel tijd hiervoor heb gehad. Maar ik probeer het gewoon, we zien wel wat er nog uitkomt! Ook courgettes en mini-mini komkommers wil ik nog zaaien, gewoon in de volle grond, omdat het voorzaaien helaas mislukt was. Ik had hiervoor kokospotgrond gebruikt, een gedroogde aardetablet. Ik denk dat dit geen geschikt materiaal is geweest voor het voorzaaien, een goede leer voor de volgende keer!

      25-05-2018 11:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.