zaden kopen voor pastinaak - moestuinland
Pastinaak Zaden, Gladiator F1 (Pastinaken)
De pastinaak wordt vaak gezien als vergeten groente. Jammer! Pastinaken zijn zeer gezond en ook nog eens heel lekker!

Artikelnummer

SL0410

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pastinaak zaden kopen

Veel mensen die geen moestuin hebben zullen niet weten wat een pastinaak is, laat staan hoe de pastinaal smaakt. Hij werdt dan ook vaak onder de vergeten groenten gerekend. Maar, de pastinaak is terug! Elk jaar wordt ie weer iets bekender en populairder. Deze pastinaken (uit de zaden Gladiator f1) kunnen ongeveer 40cm lang worden en hebben een aromatische smaak. De pastinaak wordt gezien als een waardevolle groente voor de gezondheid van het lichaam, vanwege het vet-, eiwit- en vitaminegehalte.

Pastinaak zaaien en oogsten

Pastinaak is relatief makkelijk te telen. Maar niet snel, een maand of 6 heeft de pastinaak wel nodig om groot genoeg te worden om opgepeuzeld te worden. Misschien weet je wel dat bijvoorbeeld boerenkool en koolrapen een stuk smakelijker worden wanneer ze een nachtje in de kou hebben gestaan. Dat is bij pastinaken ook het geval! Wanneer de pastinaak de vorst meemaakt zullen zetmelen omgezet worden in suikers, wat de smaak iets zoeter, maar vooral veel aangenamer maakt! Lekker even laten staan dus! Maar het hoeft niet, als je de pastinaken vroeg zaait, in maart bijvoorbeeld, kan ie rond de zomervakantie al de grond uit. De pastinaken zijn dan minder zoet, en qua smaak wat frisser. 

Tot de bladeren afgestorven zijn...

In het zaaischema is te zien dat de pastinaak over een lange periode te oogsten is. Als je nou over deze hele periode pastinaak wil kunnen oogsten, zou je bijvoorbeeld begin maart en eind mei kunnen zaaien. Op deze manier kan je van oktober tot aan maart het volgende jaar verse pastinaak eten! Zorg voor een goed losgmaakte grond. De pastinaak kan over het algemeen geoogst worden als de bladeren afgestorven zijn.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.