zaden voor biologische boerenkool westlandse - Moestuinland
Boerenkool Zaden, Westlandse Winter | BIO
Boerenkool is een typische wintergroente. Overheerlijk als stamppot met worst. Deze biologische boerenkool is sterk genoeg om de winter te overleven.

Artikelnummer

SL0276

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Boerenkool zaden kopen: Westlandse Winter

Deze biologisch geteelde zaden geven in samenwerking met de natuur mooie boerenkool bladeren. Dit soort van Westlandse Winter kan matige tot strenge vorst overleven. Sterker nog, boerenkool smaakt extra lekker als er een nacht vorst overheen geweest is. De zetmelen in de boerenkool zetten zich namelijk na een nacht vorst om in suikers. Hierdoor smaakt de boerenkool een stuk zachter en zoetiger. Wil je meer informatie over boerenkool, lees dan eens onze blog hierover. Een leuke blog waarbij alle facetten van boerenkool aan het licht komen. 


Biologische boerenkool zaden: zaaien en onderhouden

In de maanden juni en juli kun je zaaien onder glas. In de maanden juli, augustus en september kun je ook zaaien in de volle grond. Het duurt ongeveer 14 dagen voordat er een kiemplantje te zien is. De ideale zaaitemperatuur ligt rond de 15 graden. Houdt bij het overpoten een minimale afstand van 60 centimeter aan. Er zitten ongeveer 175 zaden in een zakje van 0,7 gram. Wanneer alles goed gaat, dan kun je oogsten tussen oktober en februari.

Keurmerk voor Biologische boerenkool zaden 

Deze zaden zijn volgens de biologische wijze geteeld, geschoond en verpakt. Dat betekent bijvoorbeeld dat de zaden niet met de hand zijn bewerkt, dat er geen chemicaliën zijn gebruikt bij de teelt en dat er geen kunstmest is gebruikt bij de teelt van de zaden. Ook zijn de zaden gecontroleerd en ingevoerd in het systeem van de stichting SKAL. Deze stichting ziet erop toe dat de zaden ook echt biologisch zijn. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de zaden ook echt biologisch zijn. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.