Zaden kopen voor koolraap - moestuinland
Koolraap Zaden, Champion (koolrapen)
0 Reviews | Review toevoegen

De koolraap wordt extra lekker als je 'm laat staan tot de eerste nachtvorst. Rood/paarse kop, en geel vruchtvlees.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Koolraap zaden kopen

Ronde gladde, geelvlezige knollen met een rood/paarse kop, het geelvlezige vruchtvlees is heerlijk zacht. De koolraap groeit voor een gedeelte boven de grond, het bovengrondse deel van de koolraap is daarom ook rood/paars van kleur. De koolraap is groter dan bijvoorbeeld de ronde meiraap. Koolraap kan je koken om er vervolgens stamppot van te maken. Dit kan ook goed met ingevroren koolraap, gooi het dus niet te snel weg!

Koolraap en vorst

De koolraap kan goed tegen vorst. Niet alleen boerenkool, maar ook koolraap wordt lekkerder wanneer je 'm laat staan tot de eerste nachtvorst. Het zetmeel wordt dan omgezet in suikers, wat de smaak zeker ten goede komt! Pas wel op dat je de koolraap niet te lang in volwassenheid laat staan, dan kan hij vlezig en taai worden. 

Zaaien en oogsten van de koolraap

Het zaaien doe je direct in de volle grond, op de plaats van de bestemming, dit kan je later uitdunnen. Houdt een afstand van ongeveer 40 centimeter aan tussen de planten. Jonge plantjes moeten beschermd worden tegen de koolvlieg, doe dit bijvoorbeeld door middel van insectengaas. Daarnaast ook voldoende watergeven, de knollen kunnen anders verhouten. Een lichte kleigrond in combinatie met weinig bemesting is voor de koolraap perfect. Wanneer je teveel mest gebruikt zal er veel blad ontwikkelen en weinig knol, dat is natuurlijk jammer!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.