komkommer zaden kopen | Moestuinland
Komkommer Zaden, Sonja | BIO
Biologische komkommerzaden voor de heerlijkste komkommers. Lekker om zo op te eten of te verwerken in gerechten. Frisse komkommers met eigen smaak.

Artikelnummer

SL0640

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Komkommer zaden kopen

Komkommers uit eigen tuin zijn een stuk smaakvoller dan uit de supermarkt, zoals bij vele groenten het geval is. Deze komkommers worden zo'n 25-30 cm lang. De komkommerplant mag op z'n vroegst in mei naar buiten, omdat het anders nog te koud is. Als de komkommer buiten staat, let dan op de standplaats. Kies bij voorkeur voor een zonnige, beschutte plaats die goed bemest is. Komkommer planten groeien ontzettend snel, je kan de plant bijsnoeien. De komkommer blijft ook graag achter het glas, als je over een kas beschikt is het goed om de komkommerplanten te laten staan. Komkommer is heerlijk in salades, of om zo op te eten. Doe ze bijvoorbeeld in plakjes in een schaaltje, en zet het op de verjaardag naast de chips!

Biologische komkommer zaden: Zaaien en onderhouden

Om de plant een langere oogst te laten hebben, is het aan te raden de top uit de rank te knijpen als 2-3 vruchten gezet zijn, anders komen er te snel te veel vruchten aan. Qua oogst zal je aan 1 of 2 planten meer dan genoeg hebben. De bladeren van de komkommerplant, maar ook van bijvoorbeeld de courgette of de pompoen, zijn behaard, en kunnen aardig jeuken als je met je armen of benen er langs gaat, dus let daar even op. 

Een komkommer bestaat bijna volledig uit water. Het is daarom ook belangrijk dat je de plant voldoende, zeg maar gerust veel, water geeft. De komkommer zaden veroorzaken in samenwerking met de natuur eigenlijk alleen maar vrouwelijke bloemen. Wanneer dit niet het geval is, zullen enkele komkommers bevrucht worden. Deze komkommers zijn nogal taai en worden veel groter. Helaas zijn ze vooral ook bitter, en eigenlijk niet smakelijk. Dat is zonde!

Deze komkommer zaden Sonja zijn biologisch geteeld en verpakt. Al de biologische zaden bij Moestuinland zijn gecontroleerd door een bevoegde instantie die de zaden invoerd in het BIO systeem. Zo kun je echt gaan genieten van natuurlijke en biologische komkommerzaden, voor de teelt van de lekkerste komkommers uit eigen moestuin! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.