Komkommer zaden van tuinderskwaliteit
De zaden van dit komkommer ras zijn geschikt voor de glasteelt. De komkommer Louisa F1 zaden zijn van echte tuinderskwaliteit. Dat wil zeggen dat de zaden prachtige grote vruchten geeft die ook in de schappen van de supermarkt te vinden zijn. Deze kaskomkommer groeit erg hard en is zeer sterk. De vruchten die aan de plant komen zijn gladde en bittervrije komkommers van gemiddeld maarliefst 40 centimeter. De plant is geschikt voor de teelt aan draad. Verder is het F1 type zeer resistent tegen ziektes en bacterieën. Komkommers kunnen zichzelf bestuiven en dat geeft bijna altijd oogst, ongeacht de toevoeging van bijen of hommels. Dit maakt het ook mogelijk dat de komkommer binnen geteelt kan worden. Komkommers zijn op diverse manieren te eten, uit de hand of bijvoorbeeld in de salade. Kijk eens op internet naar leuke recepten met komkommer. Zelfs gestoofd staan ze ertussen. En ken je onze Mini-Mini Komkommers al? Deze zijn slechts 10 centimeter groot! Leuk om te serveren. De inhoud van de komkommer bestaat, niet geheel verrassend, vooral uit water. Er zitten verder niet veel voedingsstoffen in komkommers.
Komkommers telen: groeien en vrucht geven
Er zitten ongeveer 8 zaden in een zakje zaad. De zaden zijn vooral geschikt voor de glasteelt en daarom kun je het beste voorzaaien in potjes. Doe dit met een minimale afstand van 10 centimeter. De ideale zaaitemperatuur ligt rond de 20 graden Celcius. Det zal na het zaaien ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden ontkiemt zijn. Wacht met uitplanten totdat er minimaal 2 echte bladeren aan het plantje zitten. Houd bij het uitplanten een minimale afstand van 90 centimeter aan tussen de planten. Komkommer zaden hebben veel water nodig om vruchten te produceren en daarom is genoeg ruimte echt noodzakelijk. Overigens moet je opletten dat bij de verdere doorgroei de planten niet te nat en te koud zijn. Verder is het goed om als er per rank ongeveer 2 à 3 vruchten gezet zijn, de top uit de ranken te knijpen met de nagels. Zo onstaan er niet te veel vruchten en kun je dus langer genieten van de oogst.
Bewaartip: Veel mensen leggen een gebruikte komkommer in de koelkast om deze op een later tijdstip nog op te eten. Wanneer je een aangebroken komkommer wil bewaren dan kun je dat beter niet in de koelkast doen. Dek de komkommer af en leg hem bijvoorbeeld in de fruitschaal of ergens in de keuken. Hierdoor blijft de komkommer langer goed. Handig!