filter_list

Filter

0
Onbeperkt
 


Bezig met laden...

Allium bloembollen kopen

Alliums maken een enorme groeispurt door in bekendheid. Alliums kennen we doorgaans het beste als de grote paarse bollen, die hoog op een stengel staan te bloeien. En zeker, deze paarse bollen zijn prachtig! Maar naast de standaard Alliums, heb je veel meer soorten, maten en kleuren. Wat dacht je van de witte Allium? Of van een Allium mix met gele, paarse en roze bloemen? Alliums zijn enorm geliefd bij bijen!

Sieruien planten

Alliums zijn eigenlijk doorgeschoten uien. Dat zie je ook in de Latijnse naam, want een ui heet officieel Allium cepa. Net zoals knoflook, bieslook en prei, dat ook Allium soorten zijn. Prachtige bloemen zullen verschijnen die in de zomer gaan bloeien als je de Allium laat bloeien. De bloembollen zijn vaak wit van kleur, en hebben wat weg van een knoflook bol. Alliums houden van een wat zure grond, maar kunnen meestal in elke tuin wel gedijen.

Soorten Alliums

Allium bloembollen kun je gebruiken om te telen als tuinplant. Alliums staan vaak hoog op een stevige stengel, waardoor het als achtergrond beplanting erg geschikt is, omdat het de hoogte dekt. Maar ook in boeketten vindt je steeds vaker een Allium soort. De sierui springt er meteen uit en geeft gelijk een stuk vulling. Alliums zijn er in vershillende soorten en groottes. Je hebt grotere maten, zoals de Globemaster of Gladiator, en kleinere soorten met ook kleinere bloemen die vaak ook lager blijven. 


Laatst bekeken producten