Allium bloembollen kopen, Purple Sensation (Najaar) | Moestuinland
Allium bloembollen, Purple Sensation (Najaar)

Deze prachtige uien-, en bloemensoort Allium bloeit prachtig met paarse bollen als bloem. In de zomer bloeit deze najaarsbloembol erg mooi!

Artikelnummer

872858 

€ 3,99
Prijs per 10 bloembollen

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Purple Sensation Allium bloembollen kopen

De Purple Sensation Allium bloembollen maken het mogelijk om zelf prachtige, paarse Alliums te kweken in je eigen voor-, of achtertuin, moestuin, border, potten of bakken. De Allium najaarsbollen poot je in het najaar, en dan komen ze in het voorjaar vanzelf omhoog. Deze mooie sierplant is familie van de welbekende ui en daarom ook wel sierui genoemd. De bollen van de sierui staan op fikse stengels van zo'n 75 tot 100 centimeter lang. De Allium bloeit tussen de lente en de zomerbloeiers in. Na de teelt nog lang actief, en ook goed als snijbloem te gebruiken. Ten slotte hebben de bloemen uit deze najaarsbollen een goede aantrekkingskracht op bijen, vlinders en andere insecten. 

Alliumbollen poten

Je kunt de Alliumbollen poten in het najaar, van september tot en met het eind van het jaar, december. Maak de grond waar de bloembollen in gaan even goed los voor de tijd, waarna je de bloembollen met de punten naar boven erin zet. De officiële naam van deze bloem is Allium Aflatunense 'Purple Sensation'. Als de teelt goed verlopen is, zullen de Alliums zich rond de maanden mei, juni en juli laten zien en bloeien. De Alliums worden ongeveer tussen de 75 en de 100 centimeter hoog.

  • Inhoud: 10 bloembollen

  • Planten van september tot december

  • Bloeit in de maanden mei en juni

  • Najaarsbol

  • Bolgrootte: 10/12 centimeter

  • Hoogte: 80-100 centimeter

Zorg ervoor dat de bloembollen tot het moment van planten, droog en koel blijven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.