Wortels telen in de moestuin

'Je bent wat je eet', wordt weleens gezegd. Nu gaan we na het eten van een krop sla of een ui niet snel groen of rollend over straat. Wel krijgt je huid een oranje teint als je veel wortels eet. Oké, je haren worden niet groen en het zal de meeste mensen niet opvallen, maar onderzoek wijst toch echt uit dat je lichaam een ander kleurtje krijgt. Geeft niks hoor, wortels zijn namelijk super gezond! Hieronder wat leuke feitjes over de oranje lange.., oh nee, alle kleuren en maten aan wortels. Lees, ontdek en geniet van de voordelen van wortels! 

 

Wortelzaad, zaadlint of zaadpillen?

Wortels kun je best wel lang zaaien. De zaden kun je op verschillende manieren krijgen. Zo zijn er losse zaden en je hebt ook zaadlinten of zaadpillen. Het voordeel van een zaadlint is dat de afstand al helemaal uitgemeten is waarbij je het lint gemakkelijk in een kuiltje kunt leggen. Easy! Zo staan de wortels altijd even ver van elkaar af. En, vergeet niet uit te dunnen, anders kunnen ze niet lekker groeien. Zeker de dikke winterpenen niet. 


 

Wortels in alle soorten en maten

Als je mensen op straat zou vragen om een wortel te tekenen, dan zou waarschijnlijk bijna iedereen een oranje zomerwortel tekenen met een langwerpige vorm. En geef ze eens ongelijk, ik zou het ook doen. Maar jammer is dat mensen niet weten dat er ontzettend veel soorten wortels zijn. En dan letterlijk in alle soorten en maten. Ronde wortels, paarse wortels, oerwortels, winterpenen en ga zo nog maar even door. Ga eens opzoek naar een ander soort dan dat je normaal teelt of eet en ontdek de wereld van wortels! 
 

Wortels goed voor je ogen! 

Heb je weleens een konijn met een bril gezien?  .. Precies! Flauw natuurlijk, maar het is wel degelijk waar dat wortels extra goed zijn voor je ogen. Niet speciaal als een wondermiddeltje natuurlijk, maar er zitten wel erg veel goede vitaminen in die je ogen extra gezond houden. Verder zit er bijvoorbeeld ook veel vitamine C in worteltjes, erg gezond als anti-oxidanten. Deze gaan vrije radicalen tegen waardoor je huid beter eruit zien en je gezondheid ook stukken beter is. 

      15-05-2018 16:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.