Asperge wortelstok, Witte Asparagus (Backlim)
Asperge wortelstok, Witte Asparagus (Backlim)
De wortelstokken van deze witte Asperges zorgen ervoor dat je een jaar eerder kunt oogsten, dan uit zaad. Heerlijke smaak!

Artikelnummer

Y129040

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 1 wortelstok
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Witte Asperge klauwen kopen

Asperge wordt ook wel het witte goud genoemd. Deze groente is namelijk in de winkel erg duur, en daarom is het erg leuk deze witte groente zelf te kweken. Deze overheerlijke groente groeit als een plant, waarvan we eigenlijk de jonge scheuten eten. De bereiding met Asperges is eindeloos, en jammer genoeg is de kweekperiode maar kort. Witte asperges groeien, in tegenstelling tot hun groene broertje, onder de grond, uit de zon. Deze 'Backlim' Asparagus klauw, geeft eerdere oogst. Telen uit zaad kan namelijk ook, maar dan moet je al gauw 3 jaar wachten voor je kunt oogsten. De oogste bestaat uit witte Asperges, vol van smaak! 

Het telen van Asperges uit klauwen

Je kunt de aspergeklauwen poten in de maanden maart en april. Doe dit bij voorkeur in zandgrond. Voor het planten van de wortelstok eerst de grond goed los maken en eventueel wat bemesten. Aspergeklauwen poten op ongeveer 20 centimeter diepte. Zorg voor genoeg ruimte tussen de planten (50 centimeter), zodat ze genoeg kunnen groeien. Als je meerdere rijen wilt gebruiken bij de teelt, kun je het beste ongeveer anderhalve meter tussen de rijen aanhouden. Je kunt asperges oogsten in de maanden mei en juni. Stop eind juni met oogsten, zodat de plant niet teveel verzwakt is, en volgend jaar weer goed kan terugkomen. In de herfstperiode het gele loof weghalen. Oogst in het 2e jaar.

Specificaties:

  • Inhoud: 1 Aspergeklauw;

  • Poten: Maart-april;

  • Oogsten: Mei-juni;

  • Ras: Backlim

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.