Asperge zaden kopen, Asperges Argenteuil | Moestuinland asperge zaden kopen zaaien en telen
Asperge zaden kopen, Asperges Argenteuil | Moestuinland asperge zaden kopen zaaien en telen
Asperge zaden, Asparagus officinalis
Asperges zijn razend populair in ons land. En tamelijk duur, dus waarom niet zelf kweken? Duurt een poosje, maar dan heb je ook wat!

Artikelnummer

H12060

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Asperge zaad kopen

Asperge zaden zijn erg makkelijk om te gebruiken voor de teelt van Asperges. In de winkel zijn Asperges vrij duur, en daarom is het extra leuk om ze zelf te telen. Het duurt wel 2 jaar voordat je ze kunt oogsten, maar dan kun je er ook 8 tot 10 jaar lang gebruik van maken! Asperges zijn ontzettend lekker en hartstikke gezond. Het groene goud en en witte goud, om de smaak en de prijs. Maar nu dus niet meer, want voor dit geld kun je jaren asperges telen!

Asperges zaaien

Asperges telen uit zaad kost veel tijd, want je kan pas in het 3e jaar oogsten. In het eerste jaar de zaden zaaien in een zaaibed in de maanden maart en april. Doe dit op regels met een afstand van ongeveer 20 centimeter en in de regels 10 centimeter. Als de herfst aanbreekt moet je ze met oude mest toedekken. In het 2e jaar kun je de planten ná de winter in een zogenaamde 'voor' zetten. Doe dit op ongeveer 30 centimeter van elkaar, waarbij er 10 centimeter aarde afgedekt moet worden. De diepte van de 'voor' moet dan 35 centimeter zijn, en de breedte 40 centimeter. Voor het aanbreken van de winter de grond afdekken met stalmest. 

In het 3e jaar gaan de planten uitlopen, en dan kun je de aspergebedden ophogen met 30 tot 40 centimeter grond, om zo de aspergebedden te maken. Dit noemen we ook wel ruggen. De eerste oogst is dan in datzelfde jaar rond de maanden mei en juni. Als je de ruggen eenmaal hebt staan, kun je er tussen de 8 en 10 jaar lang gebruik van maken! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.