Veldsla zaden, Grote Noord-Hollandse (korensla) - 25 gram | Moestuinland Grote Noord-Hollandse Veldsla zaden kopen, Grootverpakking (25 gram) | Moestuinland
Veldsla zaden, Grote Noord-Hollandse (korensla) - 25 gram | Moestuinland Grote Noord-Hollandse Veldsla zaden kopen, Grootverpakking (25 gram) | Moestuinland
Veldsla zaden, Grote Noordhollandse (Doosje)
30 gram aan Veldsla zaden, van het betrouwbare ras Grote Noord-Hollandse. Genoeg voor ongeveer 25 vierkante meter aan Veldsla.

Artikelnummer

SL3010

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 30 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Veldsla zaden Grote Noord-Hollandse kopen

Veldsla is een fijne soort sla die zowel gestoofd als rauw gegeten kan worden. De bladeren zijn iets nootachtig van smaak en maken het tot een fijne slasoort in bijvoorbeeld salades. Erg populaire groente die gemakkelijk te telen is. Ook kun je Veldsla lange tijd zaaien, en eigenlijk bijna jaarrond oogsten. Het ras Grote Noordhollandse is een bekend ras, en staat bekend om de grote bladeren. Lekker van smaak en goed met diverse gerechten te combineren! Groeit sneller dan 'Volhart' en is minder gevoelig voor smeul. Goed bestand tegen vorst.

Korensla telen als voorjaars- en wintergroente

Veldsla wordt ook wel Korensla of Kroonsla genoemd, zoals in het buitenland gebruikelijker is. We kennen het daar ook wel als Corn Salad, Feldsalat en Màche. Je kunt Veldsla zowel telen als voorjaars- en zomergroente. Echter ook de winterteelt van Veldsla is mogelijk. Voor de 'normale' teelt, kun je de zaden zaaien van april tot en met september in de volle grond. Wil je Veldsla telen voor de herfst- of winterteelt, dan kun je het beste gelijk zaaien onder glas of in een platte bak. Je kunt Veldsla jaarrond oogsten, mits er geen vorst overheen komt. 

Veldsla zaaien, kweken en oogsten

Zaai de zaden op regels, met 15 centimeter afstand tussen de regels. Je kunt tot half september nog buiten zaaien, als je wilt gaan voor de herfstteelt van Veldsla. Wil je het gebruiken voor de winterteelt, dan kun je na september tot eind december onder glas zaaien. In dit geval moet je breedwerpig zaaien, en na de opkomst niet meer uitdunnen. Na het zaaien met de hark inwerken en licht aandrukken. Verder is het ook belangrijk dat je het zaaibed goed vochtig houdt. Of natuurlijk zaaien in het voorjaar (februari-maart).

Deze grootverpakking bevat ongeveer 30 gram aan Veldsla zaden. Genoeg voor circa. 25 vierkante meter aan Veldsla. Fijn voor een grote moestuin, een pluktuin of een zelf-voorzienende tuin. Verpakt in een doosje van het merk Sluis Garden.

Latijnse naam: Valerianella locusta.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.