Suikermais zaden kopen, mais zaden kopen, Earlibird F1 | Moestuinland
Maïs zaden, Earlibird F1 (Suikermaïs)
Deze suikermaïs is extra zoet van smaak. Kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. De planten worden maar 1,25 meter hoog, dus minder windgevoelig.

Artikelnummer

SL0746

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Suikermaïs zaden kopen

Het ras Earlibird F1 Suikermaïs bestaat nog niet zo lang. Het is een goede vervanger van de Sweet Trophy F1 maïs zaden, en zijn minstens net zo zoet. De mais is geschikt voor de vroege teelt en kan ook koudere temperaturen hebben. De Earlibird F1 zaden produceren maisplanten van ongeveer 100 tot 125 centimeter hoog. Dit is een groot voordeel, zo hebben de planten namelijk minder last van de wind. De suikermais kun je zowel rauw als gekookt eten. Lekker in diverse gerechten, van warm tot koud, altijd lekker zoet van smaak!


Hoe moet ik suikermaïs telen?

Je kunt de zaden van de suikermaïs onder glas zaaien of direct in de tuin/moestuin. Voor het zaaien onder glas gelden de maanden april en mei als beste zaaimaanden. De voorkeur ligt echter direct bij het zaaien ter plaatse in de moestuin. Dit kan vanaf half mei en ook in de maand juni. Zaai de zaden op regels. De zaden hebben minimaal een grondtemperatuur nodig van 10 graden, dus houdt daar rekening mee. Verder houdt maïs ook van warmte tijdens de teelt, dus zorg voor een mooi plekje in de zon. Ten slotte is het van belang om de suikermaïs in 2 rijen te zetten, in plaats van 1 lange rij, aangezien maïs een windbestuiver is. Je kunt de maïs oogsten als de kwast donker van kleur wordt en als deze verdroogd is. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.