snijmoes zaden kopen, snijbiet lucullus | Moestuinland
Snijbiet Zaden, Lucullus (Snijmoes of Warmoes)
Reviews | Review toevoegen

Zaden voor snijbieten. Vooral geschikt als bladteelt en ribben-teelt. We kennen deze groente niet meer zo goed maar de smaak komt overeen met spinazie.

Verzendkosten

€ 1,99 

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,19
Prijs per doosje (25 gr.)

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Snijmoes of warmoes zaden kopen

Zaden voor snijmoes of warmoes. Snijbieten zijn in deze tijd niet meer zo bekend als groente. We eten vaker de variatie van deze groente, spinazie. Ondanks dat we snijmoes niet meer zo goed kennen, is het een groente die al jaren in ons land geteeld wordt en die ook al bij de oude Romeinen geteeld werd. Naast de verschillende gerechten die je met snijmoes kunt maken kun je ook verschillende manieren van telen toepassen. Het ras van deze zaden, de Lucullus, is zowel geschik voor de bladteelt alsook voor de ribbenteelt.

Bladteelt en ribbenteelt

Voor de teelt van de bladeren, moet je het jongste blad en de bladstelen oogsten. Ga je voor de ribbenteelt dan wacht je met het oogsten van de bladeren en de bladstelen en dan kun je van de volgroeide planten, de stelen (ribben) opeten. De bereidingswijze komt overeen met die van de asperge. Naast de heerlijke smaak van snijmoes is het ook een gezonde groente. Naast de standaard gezondheidsvoordelen van groente eten, zit snijmoes vol met verschillende mineralen. Vooral is er veel calcium en natrium in te vinden. 

Snijmoes telen in de vollegrond

Snijmoes is alleen geschikt voor de teelt en het zaaien ter plekke in de vollegrond. Dit is mogelijk in de maanden april, mei en juni. De zaden zitten verpakt in een doosje met een gewicht van 25 gram. Zaaien in de vollegrond op een rijafstand tussen de 20 en de 25 centimeter. De perfecte zaaitemperatuur van snijmoes ligt rond de 16 graden. Het aantal kiemdagen bedraagd 20 dagen. Na het zaaien, de kiemplantjes lichtjes uitdunnen tot 5 centimeter per plantje. Grond voldoende vochtig houden. Snijmoes is te oogsten in de maanden mei tot en met oktober. Let wel op, snijbieten zijn gevoelig voor schieten. Snijmoes is niet gevoelig voor schimmelziektes. Snijmoes kun je plaatsen in de Amarantenfamilie. 
 

Review toevoegen

Bedankt voor je feedback! We kijken zo snel mogelijk naar je review en hij zal bij goedkeuring geplaatst worden!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.