Snijmoes of warmoes zaden kopen
Zaden voor snijmoes of warmoes. Snijbieten zijn in deze tijd niet meer zo bekend als groente. We eten vaker de variatie van deze groente, spinazie. Ondanks dat we snijmoes niet meer zo goed kennen, is het een groente die al jaren in ons land geteeld wordt en die ook al bij de oude Romeinen geteeld werd. Naast de verschillende gerechten die je met snijmoes kunt maken kun je ook verschillende manieren van telen toepassen. Het ras van deze zaden, de Groene of Gewone, is zowel geschikt voor de bladteelt alsook voor de ribbenteelt.
Bladteelt en ribbenteelt
Voor de teelt van de bladeren, moet je het jongste blad en de bladstelen oogsten. Ga je voor de ribbenteelt dan wacht je met het oogsten van de bladeren en de bladstelen en dan kun je van de volgroeide planten, de stelen (ribben) opeten. De bereidingswijze komt overeen met die van de asperge. Naast de heerlijke smaak van snijmoes is het ook een gezonde groente. Naast de standaard gezondheidsvoordelen van groente eten, zit snijmoes vol met verschillende mineralen. Vooral is er veel calcium en natrium in te vinden.
Snijmoes telen in de vollegrond
Snijmoes is alleen geschikt voor de teelt en het zaaien ter plekke in de vollegrond. Dit is mogelijk in de maanden maart, april, mei, juni en juli. De zaden zitten verpakt in een zakje met een gewicht van 5 gram. Zaaien in de vollegrond op een rijafstand tussen de 20 en de 25 centimeter. De perfecte zaaitemperatuur van snijmoes ligt rond de 16 graden. Het aantal kiemdagen bedraagd 20 dagen. Na het zaaien, de kiemplantjes liever niet, en anders lichtjes uitdunnen tot 5 centimeter per plantje. Grond voldoende vochtig houden. Snijmoes is te oogsten in de maanden mei tot en met oktober. Snijmoes is niet gevoelig voor schimmelziektes. Snijmoes kun je plaatsen in de Amarantenfamilie.