Rode snijbiet zaden kopen
De Red Chard, of ook wel Rhubard Chard, verwijzend naar rabarber, is een hele mooie, decoratieve en eetbare snijbiet soort. Opvallend om z'n rode kleur, een mooie verschijning in de moestuin. Maar niet alleen is het uiterlijk van deze snijbiet prachtig, ook is de smaak heerlijk! Je kunt bijvoorbeeld de ribben stoven als selderie of als asperges. De snijbiet is ook als baby leaf erg smaakvol. Of natuurlijk voor de teelt van de bladeren die als roerbak groente ook zeer smakelijk zijn. Genoeg redenen dus om deze rode snijbiet te gaan telen.
Hoe moet ik de Red Chard telen?
Je kunt de zaden in de volle grond zaaien, in de maanden april tot en met juli. Dit is de periode voor de ribbenteelt. Wil je de snijbieten telen voor de bladeren, dan kun je doorzaaien tot en met september. Zaai de zaden op regels. Bij de teelt voor de ribben, iets meer ruimte tussen de regels aanhouden. De snijbiet is ongeveer 100 dagen na het zaaien tot oogsten.