Sla zaden kopen, Zwart Duits (kropsla) | Moestuinland
Sla zaden, Zwart Duits (Kropsla)
Bekend, oud en beproefd ras van zachte kropsla. Wordt voornamelijk als zomersla geteeld, maar is van het voorjaar tot de herfst te kweken.

Artikelnummer

OB660831

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zwart Duits kropsla zaden kopen

Zwart Duits is een heel bekend, oud en beproefd ras voor de kweek van sla. Wordt al jaren gebruikt, en is in veel landen bekend als fijne slasoort. Zwart Duits is een malse, zachte kropsla die hele lange tijd te kweken is. Zwart Duits wordt voornamelijk als voorjaarsla gekweekt, maar kan van het voorjaar tot en met de herfst worden gekweekt. Wordt ook wel botersla genoemd vanwege de zachte bladeren. De sappige bladeren omsluiten het zachte hart van de sla.

Lekkerste sla soort kweken

Je kunt de zaden van de Zwart Duitse kropsla zaaien in de maanden maart, april en mei. Doe dit meteen in de volle grond, met ongeveer 30 centimeter tussen de rijen. De sla doet het erg goed bij wat frissere temperaturen, en daarom erg leuk gewas om vroeg in het jaar te zaaien. Na het zaaien goed vochtig houden, ook tijdens de kweek. Bij het uitplanten, ongeveer 2-3 wachten vanaf het moment van zaaien.

Voorjaarssla kweken

Let er trouwens op dat de sla zaden maar heel iets bedekt zijn met grond/aarde, als ze te diep liggen, zullen ze niet ontkiemen. Je kunt de Zwart Duitse kropsla oogsten zodra je deze groot genoeg vindt, dit is in de maanden mei en juni. Niet te lang wachten met oogsten bij temperaturen boven de 20 graden, want dan neemt de kans op doorschieten snel toe.

Tip! Je kunt de zaden ook goed kweken in het najaar, want dan dalen de temperaturen weer, en daar kan deze sla soort juist goed tegen.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.