Sla Zaden, Veldsla Grote Noordhollandse | BIO

Dit soort sla is maar liefst 7 maanden in het jaar te oogsten. Verder groeit deze veldsla erg snel en is zeer productief!

Artikelnummer

92690 

€ 2,99
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Veldsla zaden kopen

Veldsla is een smakelijke slasoort die ook nog eens erg gezond is en vol zit met vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen. Veldsla is bijvoorbeeld erg rijk aan kalium. Veldsla heeft enigzins een nootachtige smaak. Erg lekker om in de salade te verwerken of om naast de aardappels te serveren. Uitermate geschikt om te gebruiken in saladeschotels!

Grote Noordhollandse veldsla

De bloemen die aan de veldsla groeien hebben een mooie witte of rode kleur, maar wanneer deze verschijnen ben je te laat met het oogsten, want dan zijn ze doorgeschoten. Deze Grote Noord-Hollandse is geen winterhard soort, maar kan wel een enkele graad vorst verdragen. De teelt van deze zaden werdt vroeger in de duinzandgrond gedaan in Noord-Holland. Vandaar ook de naam, Noord-Hollandse. Er zit ongeveer 2,5 gram aan zaden in een zakje biologische veldsla zaden.  

De teelt groeiwijze van veldsla

Deze biologische veldsla is een langbladig type met grijsgroen blad en een vrij platte groeiwijze. Het groeit sneller dan de kortbladige "Volhart" en is minder gevoelig voor smeul in de winter. Zaaien op regels in de vollegrond, ook geschikt voor teelt in verwarmde kas en binnenshuis. Na opkomst niet uitdunnen. Deze veldsla houdt van een goed vochtige grond en ook mest is voor deze veldsla geen overbodige luxe. Zonder mest zal deze veldsla echt minder goed produceren. Veldsla kun je zaaien vanaf april voor de voorjaarsteelt of de zomerteelt. In augustus begint het zaaien voor de herfstteelt of de vroege winterteelt. In de maanden februari en maart kun je de zaden ook al achter glas zaaien. In oktober tot en met december is het dan weer mogelijk om de zaden achter glas te zaaien. De ideale zaaitemperatuur 14 graden en de kiemdagen zijn er ongeveer 10. Zorg dat de plantjes een stukje van elkaar gezaaid, ongeveer 5 centimeter. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.