Zaden voor noordhollandse veldsla kopen - moestuinland
Sla Zaden, Veldsla Grote Noordhollandse
0 Reviews | Review toevoegen

Dit soort sla is maar liefst 7 maanden in het jaar te oogsten. Verder groeit deze veldsla erg snel en is zeer productief!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 3,19
Prijs per doosje (30 gr.)

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 


Veldsla zaden kopen

Veldsla is een smakelijke slasoort die ook nog eens erg gezond is en vol zit met vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen. Veldsla is bijvoorbeeld erg rijk aan kalium. Veldsla heeft enigzins een nootachtige smaak. Erg lekker om in de salade te verwerken of om naast de aardappels te serveren.

Grote Noordhollandse veldsla

De bloemen die aan de veldsla groeien hebben een mooie witte of rode kleur, maar wanneer deze verschijnen ben je te laat met het oogsten, want dan zijn ze doorgeschoten. Deze Grote Noord-Hollandse is geen winterhard soort, maar kan wel een enkele graad vorst verdragen. De teelt van deze zaden werdt vroeger in de duinzandgrond gedaan in Noord-Holland. Vandaar ook de naam, Noord-Hollandse.  

De groeiwijze

Deze veldsla is een langbladig type met grijsgroen blad en een vrij platte groeiwijze. Het groeit sneller dan de kortbladige "Volhart" en is minder gevoelig voor smeul in de winter. Zaaien op regels in de vollegrond, ook geschikt voor teelt in verwarmde kas en binnenshuis. Na opkomst niet uitdunnen. Deze veldsla houdt van een goed vochtige grond en ook mest is voor deze veldsla geen overbodige luxe. Zonder mest zal deze veldsla echt minder goed produceren. In de maanden februari en maart is het verstandig om de zaden achter glas te zaaien. Daarna kun je in de maanden augustus en september de plantjes in de volle grond plaatsen. In oktober tot en met december is het dan weer mogelijk om de zaden achter glas te zaaien. De ideale zaaitemperatuur 14 graden en de kiemdagen zijn er ongeveer 10. Zorg dat de plantjes een stukje van elkaar gezaaid, ongeveer 5 centimeter. Oogsten kan vanaf oktober tot en met april.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.